Δραματική προειδοποίηση καθηγητή για κορονοϊό

Αν συνεχίσουμε έτσι, θα γίνουμε Ιταλία

Ζοφερή προειδοποίηση για τη διάδοση του κορονοϊού στη χώρα μας έκανε μέσω του ethnos.gr ο Παύλος Νικολαΐδης, Παθολόγος- Λοιμωξιολόγος. ομότιμος Καθηγητής του ΑΠΘ, ο οποίος αναλύοντας τα όσα βλέπει γύρω του τόνισε ότι «καλώς πήραμε τα μέτρα που πήραμε πριν αρχίσει να ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων, αλλά δυστυχώς αυτά αυτοαναιρούνται», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι με τα υπάρχοντα δεδομένα, με τον ρυθμό που εμφανίζονται τα κρούσματα στη χώρα μας κι αν συνεχίσουν οι πολίτες να μην αναλαμβάνουν την ατομική ευθύνη που τους αναλογεί, τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να γίνουμε Ιταλία.

Ο κύριος Νικολαΐδης αναρωτήθηκε αν «καταλαβαίνουν οι πολίτες τι σημαίνει η έννοια ατομική ευθύνη. Δεν είναι η ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας, αλλά απέναντι στον πλησίον μας στον άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα μας. Και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε το συντομότερο δυνατόν».

Ο καθηγητής μάλιστα αναρωτήθηκε, «τι πρέπει να πούμε στους πολίτες; Ότι υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για να συμμορφωθούν και να μην συνωστίζονται;». Μάλιστα έκανε λόγο για αυτοαναίρεση των μέτρων που έχουν ληφθεί:

«Καλώς πήραμε τα μέτρα και μάλιστα αρκετά νωρίς, πριν ακόμη αρχίσουν και ανεβαίνουν τα κρούσματα. Δεν έχουν νόημα όμως αν ο κόσμος συνωστίζεται στις ουρές και συγκεντρώνονται πολλοί μαζί. Αυτή τη στιγμή αυξάνονται τα μη ιχνηλατίσημα κρούσματα και οι επόμενες 10 μέρες θα είναι πολύ κρίσιμες. Αν όμως δεν ακολουθήσουμε όλοι τις οδηγίες τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να γίνουμε και εδώ Ιταλία».

Σχετικά άρθρα