Δυναμιτίζει το κλίμα ξανά η Τουρκία

«Η Ελλάδα προκαλεί», ανέφερε η Πινάρ Καρά

«Η Ελλάδα, η οποία δεν παύει να ομιλεί για το διεθνές δίκαιο, συνεχίζει την προκλητική, παράνομη, αδιάλλακτη και κλιμακούμενη στάση της» ανέφερε η εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΘΑ, ταγματάρχης Πινάρ Καρά.

Σε ενημέρωση τύπου που πραγματοποίησε η εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΘΑ, ταγματάρχης Πινάρ Καρά, δυναμιτίζει και πάλι το κλίμα με την Ελλάδα, παρά την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Αθήνα.

Αναφερόμενη στο Αιγαίο, την Κύπρο και την ανατολική Μεσόγειο ανέφερε ότι «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξακολουθούν να προστατεύουν τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα ενδιαφέροντα της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο και να είναι ο εγγυητής της ασφάλειας και της ειρήνης στο νησί της Κύπρου βάσει των διεθνών συνθηκών για τις εγγυήσεις και τις συμμαχίες.

Η Ελλάδα εν αντιθέσει με το άρθρο του ελληνο-τουρκικού MoU της 27ης Μαΐου 1988, σύμφωνα με το οποίο ‘σε ημέρες εθνικών και θρησκευτικών εορτών και σε ημερομηνίες υψηλής τουριστικής κίνησης δεν θα προγραμματιστούν και δεν θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις που απαιτούν NOTAM’ προέβη σε έκδοση ΝΟΤΑΜ στο Νότιο Αιγαίο, που περιλαμβάνει την 19η Μαΐου (Ημέρα Μνήμης του Ατατούρκ και Γιορτής του Αθλητισμού και της Νεολαίας).

Όπως μπορείτε να δείτε, η Ελλάδα, η οποία δεν παύει να ομιλεί για το διεθνές δίκαιο, συνεχίζει την προκλητική, παράνομη, αδιάλλακτη και κλιμακούμενη στάση της, μη σεβόμενη ούτε τις συμφωνίες που έχει υπογράψει, παρά τις θετικές και εποικοδομητικές προσπάθειες της Τουρκίας.

Η 4η συνάντηση για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των Υπουργών Εθνικής Άμυνας Τουρκίας και Ελλάδος πραγματοποιήθηκε στις 26-27 Μαΐου μέσω τηλεδιάσκεψης. Στη συνάντηση, συμφωνήθηκε ότι θα συνεχιστούν οι συζητήσεις για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Η επόμενη συνάντηση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα.

Εξ αρχής, η Τουρκία τάσσεται υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων μέσω του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων που βασίζονται στο διεθνές δίκαιο και στις σχέσεις καλής γειτονίας και διατηρεί με αποφασιστικότητα αυτή τη θέση. Ωστόσο, αυτή η στάση μας δεν πρέπει να παρερμηνευθεί.

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη και ικανή να προστατεύσει τα δικαιώματα, ενδιαφέροντα και συμφέροντα της ιδίας και της ‘ΤΔΒΚ’».

πηγή: ethnos

Σχετικά άρθρα