Δύσκολη η κατάσταση στη Ζάκυνθο

Mαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στο νησί

Μαίνεται και σήμερα η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο, χωρίς ωστόσο να έχει την ένταση των προηγούμενων ημερών, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, που όμως χαρακτηρίζει την κατάσταση ιδιαίτερα δύσκολη.

Όπως επισημαίνει, η πυρκαγιά έχει μεγάλη έκταση και περίμετρο σε μικτή ζώνη δάσους- κατοικιών, ενώ η μεταβλητότητα της διεύθυνσης του ανέμου σε συνδυασμό με την πυκνότητα και το είδος της βλάστησης δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο το έργο της κατάσβεσης.

Αυτή την ώρα στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 156 πυροσβέστες με 57 οχήματα και 32 άτομα πεζοπόρο. Από αέρος τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν διαδοχικά τέσσερα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα για να υπάρχουν πάντα εναέρια μέσα πάνω από την περίμετρο της πυρκαγιάς.

Σε εξέλιξη επίσης βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στις 15:14 σήμερα στην περιοχή Γεράκι Ηλείας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο, δύο ιδιωτικά βυτιοφόρα, 1 ελικόπτερο και πέντε αεροσκάφη Πεζετέλ.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12ώρου και συγκεκριμένα από 06:00 έως 18:00 εκδηλώθηκαν 23 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό στάδιο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία για άλλη μια φορά απευθύνει έκκληση σε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς.

πηγή: thestival.gr

Σχετικά άρθρα