Έχασαν 114 δισ. δολάρια μέσα σε μια μέρα!

Δισεκατομμυριούχοι σε όλον τον κόσμο την πάτησαν με τη «βουτιά» της Wall Street

Η πτώση της Wall τη Δευτέρα (5/2) δεν επηρέασε μόνο τις ευρωπαϊκές και ασιατικές αγορές αλλά είχε και άμεσο αντίκτυπο και στους δισεκατομμυριούχους, οι οποίοι είδαν τις περιουσίες τους να μειώνονται κατά 114 δισ. δολάρια!

Ιδιαίτερα αισθητές ήταν οι απώλειες για τους Ρώσους δισεκατομμυριούχους οι οποίες έφθασαν τα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως φαίνεται από τον κατάλογο Bloomberg Billionaires Index (BBI), που δημοσιεύει το πρακτορείο Bloomberg.

Ο κατάλογος των 500 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου ανανεώνεται καθημερινά με βάση τις ενδείξεις των δεικτών του Χρηματιστήριου της Νέας Υόρκης, όταν αυτό κλείνει.

Συνολικά οι δισεκατομμυριούχοι που αναφέρονται στον κατάλογο αυτόν έγιναν την Δευτέρα (5/2) φτωχότεροι κατά 114 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στον εν λόγω κατάλογο, αυτή τη στιγμή υπάρχουν και τα ονόματα 27 Ρώσων δισεκατομμυριούχων, εκ των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία των 25 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Bloomberg την Δευτέρα μειώθηκαν, ενώ για δύο Ρώσους δισεκατομμυριούχους αυξήθηκαν.

Οι «τυχεροί» από την βουτιά αυτή του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, ήταν ο μεγαλομέτοχος της Evraz και ο μεγαλύτερος κάτοχος του μειοψηφικού πακέτου της «Nornikel» και γνωστός σε όλους Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο οποίος την Δευτέρα έγινε πλουσιότερος κατά 6,9 εκατομμύρια δολάρια, και ο συνιδιοκτήτης της LetterOne και της ρωσικής Alpha-Bank Πιότρ Άβεν, που έγινε πλουσιότερος κατά 29,1 εκατομμύρια δολάρια. Έτσι η περιουσία τους έφθασε τα 13,3 και 5,88 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.

Τις μεγαλύτερες απώλειες είχε πάντως ο πιο πλούσιος Ρώσος σήμερα, που είναι ο βασικός μέτοχος της Severostal, ο Αλεξέι Μορντασόφ , ο οποίος έχασε 203,3 εκατομμύρια δολάρια. Ακολουθεί ο συνιδιοκτήτης της Lukoil, Βαλίτ Αλεκπέροφ, η περιουσία του οποίου μειώθηκε κατά 175,9 εκ. δολάρια.

Σχετικά άρθρα

Τι ανέδειξε η πυρκαγιά σε μονάδες της ΔΕΗ

Για σοβαρά ζητήματα που ανέδειξε η πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά στις μονάδες 3 και 4 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα κάνουν λόγο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ευγενία Ουζουνίδου και Θανάσης Πετράκος. Σε κοινή τους δήλωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι η πυρκαγιά έφερε στην επιφάνεια: – Τη διαχρονική απαξίωση της ΔΕΗ, που έχει ως αποτέλεσμα την […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.