Έχασαν 70 δις ευρώ!

Οι 400 πλουσιότεροι επενδυτές του κόσμου, σε μία ημέρα

Το ποσό των 70 δισ. δολαρίων απώλεσαν τη Δευτέρα, οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου – βάσει ειδικού δείκτη που έχει δημιουργήσει το Bloomberg – καθώς οι φόβοι για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ οδήγησαν σε σημαντικές απώλειες τα κορυφαία χρηματιστήρια του κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παραπάνω ποσό αντιστοιχεί στην κεφαλαιοποίηση της Ford Motor ή της Twenty-First Century Fox. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο S&P 500 υποχώρησε κατά 2,1%, ο Nasdaq κατά 2,4%, ενώ ο κινεζικός Shenzhen Stock Exchange Composite υποχώρησε άνω του 6%.

Τις μεγαλύτερες απώλειες στις περιουσίες τους αντιμετώπισαν ο Ισπανός Amancio Ortega (ιδιοκτήτης της Inditex), ο οποίος έχασε 2,2 δισ. δολάρια, ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής και ιδιοκτήτης της Berkshire Hathaway, Warren Buffett με ημερήσιες ζημιές 1,6 δισ. δολάρια αλλά και ο Bill Gates με ημερήσιες ζημιές 1,4 δισ. δολάρια.

Υπήρξαν πάντως και κάποιοι τυχεροί, όπως ο Aliko Dangote, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Αφρικής και 59ος πλουσιότερος παγκοσμίως, ο οποίος κέρδισε το ποσό 180 εκατ. δολαρίων, με την περιουσία του να αγγίζει, πλέον στα 15,3 δισ. δολάρια. Σημειώνεται ότι ο κ. Dangote είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας Dangote Cement, της οποίας η μετοχή σημείωσε χθες ημερήσια άνοδο 2,35%.

πηγή: newmoney.gr

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Αυτά τα ανθρωπάκια δε γνωρίζουν βέβαια ότι έχει και ψυχή τα πάχη της που είναι ο παραπανήσιος πλούτος!
    Είναι σαν κάποιο που ζυγίζει 300 κιλά και αγωνίζεται να τα κάνει 500!
    Σας έβαλε μια χαρά ο σατανάς στο λούκι, άφρονες!

Comments are closed.