Ευχάριστα νέα για Κοροναϊό στην Κίνα

Μειώνονται τα κρούσματα – Έκλεισε ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς

Η Γουχάν, η κινεζική πόλη από την οποία ξεκίνησε η επιδημία του κοροναϊού, ανακοίνωσε ότι έκλεισε το ένα από τα νοσοκομεία που είχε κατασκευάσει σε χρόνο ρεκόρ προκειμενου να αντιμετωπίσει τα πολλά κρούσματα της covid-19, αφού πήραν εξιτήριο από αυτό και οι τελευταίοι ασθενείς, μετέδωσε τη Δευτέρα 2/3 το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Τα νέα αυτά γίνονται γνωστά την ίδια ημέρα που στην επαρχία Χουμπέι, της οποίας πρωτεύουσα είναι η Γουχάν, κατέγραψε ραγδαία μείωση των νέων κρουσμάτων, αν και η Κίνα παραμένει σε κατάσταση συναγερμού καθώς Κινέζοι πολίτες που επιστρέφουν στην πατρίδα τους βρίσκονται θετικοί στον ιό SARS-CoV-2.

Στην επαρχία Χουμπέι καταγράφηκαν την Κυριακή 1/3 196 νέα κρούσματα για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο, μεγάλη μέιωση από τα 570 την προηγουμένη και τον χαμηλότερο αριθμό από τις 24 Ιανουαρίου. Συνολικά, στην ηπειρωτική Κίνα καταγράφηκαν την Κυριακή 202 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα, ο χαμηλότερος αριθμός από τις 22 Ιανουαρίου. Στην Γουχάν είχαν ανεγερθεί 16 προσωρινά νοσοκομεία με 13.000 κλίνες, στα οποία μέχρι στιγμής έχουν νοσηλευθεί 12.000 άνθρωποι. Ο συνολικός αριθμός των κλινών στα νοσοκομεία της κινεζικής πόλης ανήλθε σε 23.000 από 5.000 που ήταν πριν το ξέσπασμα της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα