“Εύχομαι σύμφωνο συμβίωσης στα παιδιά του Τσίπρα!” (vid)

Η ευχή του Μητροπολίτη Κορίνθου στον έλληνα πρωθυπουργό

Το σύμφωνο συμβίωσης και η επέκτασή του στα ομόφυλα ζευγάρια ψηφίστηκε μεν από την Βουλή, αλλά κάποιοι άνθρωποι της εκκλησίας εξακολουθούν να αντιδρούν.

Ανάμεσά τους, ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, ο οποίος προκάλεσε αίσθηση όταν στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ουσιαστικά «ευχήθηκε» στον Αλέξη Τσίπρα σύμφωνο συμβίωσης στα παιδιά του, θεωρώντας το προφανώς κάτι αρνητικό.

«Εκφράζω πικρό παράπονο. Είναι δυνατόν να ακούς ολόκληρο πρωθυπουργό να λέει ”ζητώ συγγνώμη γιατί καθυστερήσαμε;”», είπε ο μητροπολίτης, αναφερόμενος στην τοποθέτηση του κ. Τσίπρα στη Βουλή, την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου.

«Αν του έδινα ως ευχή και του έλεγα, να σε αξιώσει ο Θεός, αφού έφερες τόσο μεγάλη πρόοδο, να παραστείς και στα συμβόλαια των παιδιών σου. Τι θα μου έλεγε; Με ειρωνεύεσαι; Με κατηγορείς; Αυτό λοιπόν του λέω. Πρέπει να σεβόμαστε ορισμένα παραδείγματα και να δίνουμε καλά παραδείγματα, δεν είναι αυτά καλά παραδείγματα», πρόσθεσε.

Οταν ρωτήθηκε σχετικά, ο Στέλιος Παππάς έκανε λόγο για κηρύγματα μίσους. «Εκτιμά ότι το παράδειγμα του είναι καλό;» διερωτήθηκε στο Mega το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το σύμφωνο συμβίωσης είναι θέμα καθαρά ίσων δικαιωμάτων δεν είμαστε όλοι ίδιοι αλλά είμαστε όλοι ίσοι. Ο λόγος αυτός απομακρύνει τον κόσμο.» τόνισε από την πλευρά του ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς. «Υπάρχουν και καλά παραδείγματα ιεραρχών χωρίς μισαλλοδοξία» πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα