Εφιαλτική η αλλαγή ώρας

Για συλλέκτη 5.000 ρολογιών

Τα ξημερώματα της Κυριακής μπήκαμε και επίσημα στη χειμερινή ώρα. Αυτό σημαίνει ότι «κερδίσαμε» μια ώρα επιπλέον ύπνου. Μπορεί τα κινητά και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές να αλλάζουν αυτόματα, αλλά τα κλασικά ρολόγια χρειάζονται το ανθρώπινο χέρι.

Ο συλλέκτης ρολογιών Ρόι Γουέστ, έχει στο σπίτι του 5.000 ρολόγια, τα οποία έπρεπε να γυρίσει μία ώρα πίσω.Ο 75χρονος από το Χάμσαϊρ συλλέγει ρολόγια εδώ και 40 χρόνια και χρειάζεται περίπου πέντε ώρες για να τα αλλάξει όλα, κάθε φορά που η ώρα αλλάζει. Αξίζει να σημειωθεί πως 25 από αυτά, χτυπούν κάθε 15 λεπτά, ενώ ο Ρόι έχει στο κομοδίνο του μόλις 30 από αυτά.

Παρά το γεγονός πως η διαδικασία της μεταφοράς στην χειμερινή ώρα είναι χρονοβόρα, ο ηλικιωμένος συλλέκτης το κάνει με χαρά καθώς πρόκειται για το μεγάλο του πάθος. “Είναι δύσκολη δουλειά, αλλά δεν με νοιάζει. Δεν θέλω κανένα να δείχνει λάθος ώρα. Ξεκινώ από την κρεβατοκάμαρα, όπου βρίσκονται τα περισσότερα. Εκεί χρειάζομαι μιάμιση ώρα. Στη συνέχεια πηγαίνω στο σαλόνι, όπου περνάω άλλη μία ώρα και συνεχίζω στα άλλα δωμάτια του σπιτιού…”, ήταν τα λόγια του.

 

Σχετικά άρθρα