Εφιάλτης για ζευγάρι ηλικιωμένων

Πήγε να τους κάψει ζωντανούς ο γιος τους

Το δράμα των δύο ηλικιωμένων γονιών έχει συγκλονίσει και οι αποκαλύψεις για το τι περνούσαν στα χέρια του ίδιου του παιδού τους σοκάρουν.

Παρέμβαση αστυνομία και δικαιοσύνης προκάλεσε η δημοσιοποίηση ενός βίντεο, όπου ένα ζευγάρι ηλικιωμένων εδώ και σχεδόν 10 χρόνια βιώνουν έναν εφιάλτη από τον ίδιο τον γιο τους.

Στη θέα των αστυνομικών που έσπευσαν στο σημείο, όπου βρέθηκε και η κάμερα της εκπομπής Live News για αυτοψία στο σπίτι των ηλικιωμένων και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν, ο γιος έδειξε να «ανησυχεί» περισσότερο για το αν είναι κρατούμενος.

-Υπάρχει μήνυση, απ’ ότι μπορώ να καταλάβω;

-Τώρα, αυτή τη στιγμή, όχι ακόμα. Δεν μπορώ να ξέρω τι θα συμβεί μετά.

-Ααα ωραία, εντάξει. Φεύγω, πάω σπίτι.

-Μισό λεπτό να μιλήσω με τους ανωτέρους μου και να σας ενημερώσω.

Στην κάμερα της εκπομπής εμφανίστηκαν οι δύο ηλικιωμένοι. Η 80χρονη και ο 86χρονος, ο οποίος μάλιστα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν μπορεί να μιλήσει, εμφανίστηκαν φορώντας κολάρα και δείχνοντας την κατάσταση του σπιτιού τους και τις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να ζουν.

Περιέγραψαν τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν στα χέρια του παιδιού τους.

«Έβαζε φωτιά μέσα στην πρίζα να κάψει τα καλώδια, καλώδια δεν υπάρχουν, τηλέφωνο δεν υπάρχει, θυροτηλεόραση δεν υπάρχει», είπε αρχικά η 80χρονη.

Μάλιστα όπως είπε στην πόρτα υπάρχουν ακόμα και τρύπες, τις οποίες έχουν καλύψει για να μην μπορεί να βλέπει ο 50χρονος τι γίνεται.

«Φοβάμαι μην μπει μέσα. Ακούμε θόρυβο και κλειδωνόμαστε», είπε γυναίκα.

«Το πλυντήριο σπασμένο, η κουζίνα που είχα είναι σπασμένη. Αυτή τη μικρή την έβαλαν κάτω την πάτησαν και ακόμα υπάρχουν τα αποτυπώματα από τα παπούτσια. Όλο το χειμώνα είμαστε μες το κρύο. Πλένουμε και λουζόμαστε με νερό από κατσαρόλες», συμπλήρωσε.

Μάλιστα σε βίντεο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το «Live News» o γιος προσπάθησε να βάλει φωτιά στο διαμέρισμα με αποτέλεσμα οι ηλικιωμένοι να βγουν έξω και να φωνάζουν βοήθεια.

Μάλιστα φαίνεται και ένα μπλε χρώμα στη φωτιά σαν κάποιος να έχει ρίξει οινόπνευμα στο προσάναμμα για να τη δυναμώσει.

Στενός συγγενής της οικογένειας, ο οποίος μίλησε στο Mega, υποστήριξε πως οι δύο ηλικιωμένοι, βρίσκοντα σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση σήμερα, μετά την άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας, καθώς είδαν ότι υπήρξε αντίδραση.

«Κατά την προσωπική μου άποψη, θα πρέπει οι ηλικιωμένοι να προχωρήσουν σε κάποιου είδους ασφαλιστικά μέτρα ή και ακόμα να γίνει μία προσπάθεια να απομακρυνθούν από εκεί και ο γιος και η συγκεκριμένη νύφη, μήπως και με αυτό τον τρόπο ηρεμήσουν», συνέχισε και συμπλήρωσε πως ήδη συγγενείς των ηλικιωμένων τους είχαν προτείνει να μετακομίσουν σε άλλο σπίτι, ωστόσο δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για να μισθώσουν άλλη κατοικία.

Σχετικά άρθρα