Εφιάλτης στα 3.800 μέτρα

Πέρασαν τη νύχτα σε τελεφερίκ στις Άλπεις

Παγιδευμένοι σε ύψος 3.800 μέτρων παρέμειναν κατά τη διάρκεια της νύχτας 33 άνθρωποι στις Γαλλικές Άλπεις, αφού το τελεφερίκ στο οποίο επέβαιναν ακινητοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του δρομολογίου του.

Συνολικά οι επιβαίνοντες στο τελεφερίκ ήταν περίπου 110, όμως οι Αρχές κατόρθωσαν να απομακρύνουν με ελικόπτερα τους περισσότερους από αυτούς προτού αναγκαστούν να αναστείλουν την επιχείρηση διάσωσης λόγω σκότους.

Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος γαλλικές, ιταλικές δυνάμεις και ελβετικές δυνάμεις, με συνολικά τρία ελικόπτερα.

Οι διασώστες προμήθευσαν τους εγκλωβισμένους με τρόφιμα και κουβέρτες και οι προσπάθειές αερομεταφοράς τους στο έδαφος συνεχίζονται με το πρώτο φως της ημέρας.

Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους υπάρχει και ένα μικρό παιδί ηλικίας 10 ετών.

Κάποια καλώδια μπλέχτηκαν μεταξύ τους γύρω στις 17.00 ώρα Ελλάδας «για αδιευκρίνιστους λόγους» και οι εργαζόμενοι στην Εταιρεία του Λευκού Όρους δεν μπόρεσαν να επιδιορθώσουν τη ζημιά, εξήγησε στο AFP ο Ματιέ Ντεσαβάν, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που διαχειρίζεται το τελεφερίκ.

Από την πλευρά του το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 3 έκανε λόγο για ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή κι είχαν ως αποτέλεσμα να μπλέξουν τα καλώδια.

πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα