Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στη Θεσσαλονίκη

Από την τροχαία και τη Δημοτική αστυνομία

Σε πλήρη εφαρμογή μπαίνει από αύριο Τετάρτη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το σχέδιο δημοτικής αστυνομίας και Τροχαίας για το σάρωμα κεντρικών αρτηριών της πόλης.

Οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι με ενισχυμένες δυνάμεις είναι το βασικό χαρακτηριστικό του σχεδίου που πέτυχε, σύμφωνα με την διοίκηση του δήμου, σε Δωδεκανήσου και Λεωφόρο Νίκης.

Σύμφωνα με ανθρώπους της διοίκησης του δήμου το σχέδιο που τίθεται σε εφαρμογή για πρώτη φορά στην Ελλάδα έγινε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Δ/νση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Ο σχεδιασμός έχει δοκιμαστεί πιλοτικά το τελευταίο δίμηνο σε μικρή έκταση, τα αποτελέσματα κρίθηκαν θετικά καθώς παρατηρήθηκε βελτίωση και εξομάλυνση της κυκλοφορίας στην πόλη.

Ως εκ τούτου αποφασίστηκε η πλήρης ενεργοποίησή του, αρχής γενομένης από αύριο Τετάρτη 18/12/2019.

Ραντεβού στο ΥΜΑΘ

Το ραντεβού δόθηκε μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στις 09:00. Μηχανές της δημοτικής αστυνομίας και της Τροχαίας, γερανός της Τροχαιας και ίσως μερικά περιπολικά με συνολική δύναμη περίπου 20 αντρών αναμένεται να σαρώσουν κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στον προγραμματισμό είναι να «καθαρίσουν» η Αγίου Δημητρίου, η Εθνικής Αμύνης, η Τσιμισκή, η Σαλαμίνος, η Πολυτεχνείου, η 26ης Οκτωβρίου μπροστά από τα δικαστήρια και η Δωδεκανήσου.

Στο σημείο εκκίνησης της Δράσης στο ΥΜΑΘ θα βρίσκεται ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος με αρμοδιότητα τη Δημοτική Αστυνομία Δημήτρης Δαγκλής και ο Δ/ντης της Τροχαίας, Ταξίαρχος Θωμάς Γέρμανος.

Πηγή: Thessnews.gr

Σχετικά άρθρα