Έφτασε ο “στρατός” του Ομπάμα

Οχήματα ασφαλείας μεταφέρθηκαν από αεροπλάνα στην Αθήνα

Τη Δευτέρα το βράδυ οριστικοποιούνται τα μέτρα ασφαλείας και ο χώρος που θα μιλήσει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ.

«Η Πνύκα ήταν μία από τις προτάσεις», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας συμπληρώνοντας, ότι «η αλλαγή του χώρου δεν έχει καμιά σχέση με την επίθεση, στη γαλλική πρεσβεία».

«Δεν υπάρχει Πνύκα ή κάτι άλλο. Εξετάστηκαν και από τις αμερικανικές αρχές και από τις ελληνικές διάφορα μέρη, τα υπέρ και τα κατά, όχι πάντα με κριτήριο την ασφάλεια, υπάρχει και η χωρητικότητα, υπάρχουν οι κλιματολογικές συνθήκες, υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα. Επομένως δεν υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας ή κίνδυνος, που να επηρέασε το πρόγραμμα».

Έχουν ακουστεί και γραφτεί πολλά τις τελευταίες μέρες σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας για τον Ομπάμα και τον μηχανισμό προστασίας που θα τεθεί σε λειτουργία κατά την επίσκεψή του.

Ωστόσο ο κος Τόσκας επεσήμανε ότι δεν θα είναι έντονα και πολλά, αλλά λογικά για Αμερικανό Πρόεδρο. «Δεν θα είναι υπερβολικά, αλλά θα είναι αυτά που απαιτούνται για ένα ασφαλές περιβάλλον, για έναν επισκέπτη όπως ο Αμερικανός Πρόεδρος», ανέφερε.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα έφτασε σήμερα στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει πως χθες το βράδυ προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με άκρα μυστικότητα, αεροπλάνα του αμερικανικού στρατού.

Τα αεροπλάνα μετέφεραν τα οχήματα ασφαλείας του προέδρου και περίπου 150 άτομα υγειονομικό προσωπικό το οποίο θα βρίσκεται σε επιφυλακή. Νωρίτερα είχε φτάσει ένα δεύτερο αεροπλάνο το οποίο μετέφερε 300 πράκτορες, στρατιωτικό εξοπλισμό και ένα ελικόπτερο η χρήση του οποίου δεν έχει διευκρινιστεί. Όπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν μετακινείται με ξένα οχήματα παρά μόνον αμερικανικά.

Οι πληροφορίες στις αρχές της εβδομάδας έκαναν λόγο για 500 πράκτορες που συνοδεύουν τον πρόεδρο Ομπάμα

Σχετικά άρθρα