“Εγκλωβίστηκε” ο Άδωνις

Ακινητοποιημένα δεκάδες οχήματα στην εθνική λόγω του χιονιά

Απίστευτη ταλαιπωρία αυτή την ώρα στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στις Ράχες της Φθιώτιδας, όπου έχουν ακινητοποιηθεί δεκάδες οχήματα, λόγω του χιονιά. Το οδόστρωμα έχει πιάσει πάγο και τα οχήματα κινούνται με μεγάλη δυσκολία ή και καθόλου. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν στο 260ό χιλιόμετρο, στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων δίπλωσαν νταλίκες και ακινητοποιήθηκαν, ενώ το μποτιλιάρισμα νωρίτερα ξεπερνούσε τα 20 χιλιόμετρα!

Χρειάστηκε, ωστόσο, να δημιουργηθεί όλο αυτό το πρόβλημα για να ανακοινώσει η αστυνομική διεύθυνη Φθιώτιδας την απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών σε όλο το οδικό δίκτυο της Φθιώτιδας.

Αρχικά, δε, όπως αναφέρουν αναγνώστες του protothema.gr η τροχαία ενημέρωνε πως η κυκλοφορία γίνεται κανονικά, ενώ λεωφορεία, φορτηγά και ΙΧ, λίγες εκατοντάδες μέτρα παρακάτω ήταν ακινητοποιημένα! Η ταλαιπωρία διαρκεί για πάνω από 2,5 ώρες ήδη, ενώ πριν από λίγο ξεκίνησε η προσπάθεια να ανοίξει ο δρόμος με τη συνδρομή γερανών της Περιφέρειας Στερεάς, της Πυροσβεστικής, αλλά και ιδιωτών.

Παρόμοια είναι και η εικόνα στο παράλληλο οδικό δίκτυο της εθνικής οδού όπου για πολλές ώρες κατευθύνθηκε η κυκλοφορία των Ι.Χ. και φορτηγών που χωρίς αλυσίδες παραμένουν ακινητοποιημένα κλείνοντας με αυτό τον τρόπο τη διέλευση.

Εν τω μεταξύ, ανάμεσα στους δεκάδες πολίτες που είναι εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους είναι και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, που ανέβασε στο λογαριασμό του στο Twitter φωτογραφίες:

Το μεγάλο πρόβλημα παρουσιάζεται μετά την Στυλίδα, στις Ράχες, στην διασταύρωση Αχλάδι. Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, πως το ύψος του χιονιού δεν είναι υπερβολικό, ώστε να δικαιολογεί αυτού του μεγέθους τα προβλήματα.

Οι νταλίκες δίπλωσαν στο 260ό χλμ, ενώ όπως φαίνεται από την φωτογραφία, τα οχήματα είναι ακινητοποιημένα από το 243ό τουλάχιστον!

Σχετικά άρθρα