Εισβολή στο γραφείο του Αυγενάκη στο Ηράκλειο

Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές

Οι άγνωστοι εισέβαλαν στο γραφείο του κ. Αυγενάκη και προκάλεσαν ζημιές, ενώ πέταξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους για τον καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια για τις δολοφονίες της «17Ν» Δ. Κουφοντίνα.

Σε δήλωσή του, ο κ. Αυγενάκης ανέφερε ότι «ο στόχος και οι μέθοδοι που επέλεξαν τα εν λόγω κατευθυνόμενα πρόσωπα, καθόλου δεν εξυπηρετεί τη μεθόδευσή τους».

«Όταν οι αντιεξουσιαστές πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως αυτή που συνέβη σήμερα στο πολιτικό μου γραφείο στο Ηράκλειο, τότε αυτές στρέφονται εναντίον όλης της κοινωνίας του Ηρακλείου και της Κρήτης, κοινωνίας στης οποίας την υπηρεσία έχω αποδείξει κατά τα χρόνια της πολιτικής μου διαδρομής, ότι βρίσκομαι με αφοσίωση, σεβασμό και εργατικότητα» πρόσθεσε σε ανάρτησή του στο Facebook.

Επεσήμανε δε πως «όσοι βρίσκονται πίσω από αυτή την πρακτική πολιτικής βίας, οφείλουν να συναισθανθούν το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνουν απέναντι στη δημοκρατική ομαλότητα, απέναντι στο σύνολο των συμπολιτών μας, οι οποίοι δίνουν σκληρούς καθημερινούς αγώνες, αλλά και στην πατρίδα συνολικά».

«Οι γνωστές επικίνδυνες περιθωριακές ομάδες αυταρχικής νοοτροπίας δεν τρομοκρατούν κανέναν. Η κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται. Υπερασπίζεται σταθερά και αταλάντευτα τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Αναμένω την καταδίκη απ΄ όλα τα κόμματα με τον κατηγορηματικότερο τρόπο της πρακτικής βίας που στρέφεται εναντίον του ίδιου του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος» κατέληξε.

Δικογραφία για την κατάληψη σε κτίριο του υπ. Πολιτισμού
Υπενθυμίζεται ότι σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 42 προσαγωγές που έγιναν από την αστυνομία κατά την κατάληψη σε κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού, στην Πλατεία Καρύτση, την Πέμπτη.

Σε βάρος των 42 συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία από την Κρατική Ασφάλεια για παράβαση του άρθρου του Ποινικού Κώδικα που αφορά σε κίνδυνο διάδοσης του ασθένειας, για διατάραξη οικιακής ειρήνης, διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, ενώ τους επιβλήθηκε και πρόστιμο 300 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων αποτροπής της επιδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι Τρίτη, ομάδα περίπου 50 ατόμων πέταξε φέιγ βολάν για τον καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια για την εγκληματική δράση του στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» έξω από το σπίτι της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στην οδό Μυλλέρου, στο Μεταξουργείο. Η ομάδα ατόμων φώναξε επίσης συνθήματα υπέρ του καταδικασμένου τρομοκράτη. Τα άτομα αποχώρησαν από το σημείο χωρίς να προκαλέσουν φθορές.

Το βράδυ της Δευτέρας, ομάδα αντιεξουσιαστών είχε πραγματοποιήσει καταδρομική επίθεση στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Το Σάββατο, σε δεκάδες προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοσχάτο. Λίγο νωρίτερα, ομάδα ατόμων πέταξε φυλλάδια για τον καταδικασμένο τρομοκράτη έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς.

Την περασμένη εβδομάδα, περισσότερα από 60 άτομα, «αλληλέγγυοι» του καταδικασμένου τρομοκράτη, πραγματοποίησαν έφοδο στο υπουργείο Υγείας.

Σχετικά άρθρα