Εκεί έγινε το… θαύμα (video)

Τραγούδησε και πάλι ο Πασχάλης Τερζής

Στον Άγιο Αθανάσιο, στο Καϊμακτσαλάν, με τους φίλους του και τον κουμπάρο του Μάκη Τριανταφυλλόπουλο βρέθηκε ο Πασχάλης Τερζής την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Κι εκεί έγινε το… θαύμα. Έπειτα από πολλά χρόνια άνοιξε το στόμα του και έκανε εκείνο που ξέρει να κάνει με μοναδικό τρόπο. Τραγούδησε!

Επί σειρά ετών αρνείται να το κάνει δημόσια και μία από τις κύριες αιτίες είναι η απέχθειά του για ένα βρόμικο σύστημα, με το οποίο ούτε είχε ούτε πρόκειται να αποκτήσει ποτέ σχέση. Ένα σύστημα που προσπάθησε να ασελγήσει επανειλημμένα πάνω στη θεϊκή φωνή του με άθλιες και φθηνές φήμες ότι δεν μπορεί πλέον να τραγουδήσει, ότι δήθεν αρρώστησε κ.λπ. κ.λπ.

Ναι, ο Τερζής είναι φτιαγμένος από διαφορετικά υλικά που δεν περιέχουν το σελοφάν και την πλαστική λάμψη του εφήμερου life style.

Ο Πασχάλης ανήκει στη γενιά των μεγάλων καλλιτεχνών που δεν τους αγγίζει ο χρόνος, ούτε η μικρότητα και η ανοησία του συστήματος. Είναι ο Πασχάλης του κόσμου, ο μοναδικός λαϊκός ερμηνευτής των καημών και των ονείρων του. Ο αυθεντικός.

Εκεί λοιπόν στα 1.200 μέτρα του Καϊμακτσαλάν, στο ξενοδοχείο «Λίθος», όταν η σύζυγός του Μαίρη αποφάσισε να χορέψει το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας, έσπασε ο πάγος μιας πολύχρονης σιωπής και ο Πασχάλης, προς έκπληξη όλων όσοι γνώριζαν ότι αρνείται να πιάσει μικρόφωνο στο χέρι, σηκώθηκε, πλησίασε τους δύο -όλους κι όλους- μουσικούς του συγκροτήματος και τους απογείωσε στα μονοπάτια του πενταγράμμου με τον εξωπραγματικό τρόπο που όλοι γνωρίζετε.
Τραγούδησε τρεις ολόκληρες ώρες αφήνοντας άναυδους τους φίλους του, τους πελάτες αλλά και τον ίδιο τον ιδιοκτήτη Κώστα Κέκη που δεν πίστευε στα μάτια του, όταν η Πρωτοχρονιά του 2016 τον καθιστούσε τον μοναδικό επιχειρηματία που είχε live Πασχάλη Τερζή στο ρεβεγιόν του ξενοδοχείου του.

Όταν ο Τερζής αποφασίσει να ανοίξει το στόμα του, τότε όλα γίνονται διαφορετικά.

Και τι δεν έκανε! Και τι δεν είπε! Συμπαρέσυρε τους πάντες, πελάτες και μουσικούς, καλύπτοντας με αυτήν την τεράστια φωνή όποια ατέλεια μπορούσε να προκύψει από τον κόσμο που σιγοτραγουδούσε μαζί του, σε μία τυχαία συνεύρεση αυτοσχεδιασμού.

Χρώματα και ήχοι από άλλον πλανήτη, γιατί ο άνθρωπος αυτός, όταν τραγουδάει, δεν είναι γήινος. Είναι από άλλον γαλαξία.

Εάν κάποτε αποφασίσει να ανέβει στο πάλκο, θα το κάνει μόνο για έναν λόγο. Για όλους εκείνους τους πολλούς απλούς Έλληνες που τον λατρεύουν, διότι εκφράζει τους πόθους, τις αγωνίες αλλά και τους έρωτες και τις δικές τους ανθρώπινες στιγμές. Γιατί πολύ απλά είναι ο Πασχάλης της καρδιάς τους κι όχι ο Τερζής της μαρκίζας.

Σχετικά άρθρα