Εκεί κρυβόταν ο εγκέφαλος της επίθεσης στο Παρίσι

Εξακολουθούν να σοκάρουν τα στοιχεία που βγαίνουν στην επιφάνεια

Νέες συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τα 24ωρα που ακολούθησαν της επίθεσης στο Παρίσι, βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σοκάροντας με την απλότητα που κινήθηκαν οι δράστες και ειδικότερα ο «εγκέφαλος» της επιχείρησης, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ. Ο Βελγος τρομοκράτης χρησιμοποίησε ως κρυψώνα του έναν σταθμό λεωφορείων, στο προάστιο του Παρισιού, Ομπερβιγιέ, δημιουργώντας κατάλυμα σε ένα από τα σταθμευμένα οχήματα, όπου κοιμόταν για τρεις ημέρες, μετά το πολλαπλό χτύπημα στο Παρίσι, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.

Σύμφωνα με την ίδια πληροφόρηση, ο Αμπαούντ είχε διαδοχικές συναντήσεις με συνεργάτες του στο ίδιο σημείο, καθώς και με τον ξάδερφό του Χάσνα Αΐτ Μπουλακχέν. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο Αμπαούντ κοιμόταν κάτω από το λεωφορείο, ώστε να μπορεί να το σκάσει σε περίπτωση που εντοπιζόταν από τους φύλακες.

Όπως ανέφερε η αστυνομία, από εκεί, μετά την τριήμερη παραμονή του, ξεκίνησε το κυνηγητό που οδήγησε στον εγκλωβισμό του στο κτιριακό συγκρότημα του Σεντ Ντενί και στο θάνατό του από τα πυρά των αστυνομικών. Ο Αμπαούντ εντοπίστηκε από ντετέκτιβ της αστυνομίας κατά τη συνάντησή του με τον ξάδερφό του. Η αστυνομία ακολούθησε το ταξί στο οποίο επιβιβάστηκαν οι δύο άνδρες. Μετά από διαδρομή τριών μιλίων που πραγματοποίησε, έφτασε στο κτίριο του Σεντ Ντενί, όπου ακολούθησε η πολύωρη μάχη με τις ειδικές δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας, από την οποία σκοτώθηκαν και οι δύο πρωταγωνιστές.

Σχετικά άρθρα