Εκκενώθηκε το τουρκικό Κοινοβούλιο

Έπειτα από απειλή για χτύπημα

Εκκενώθηκε το Κοινοβούλιο της Τουρκίας έπειτα από απειλή για επίθεση, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλείται το Russia Today.

Η εκκένωση της Βουλής στην Άγκυρα ήταν άμεση, με τις πρώτες εικόνες από το σημείο να δείχνουν ένα έρημο τοπίο, εξωτερικά, ενώ ένας γερανός μπλοκάρει την πρόσβαση στη Βουλή. Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι πόρτες του κτιρίου έχουν κλείσει.

«Ενημερωθήκαμε για μια επίθεση… Το κτίριο εκκενώθηκε» έγραψε στο Twitter ένα μέλος του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας. Δεν έδωσε ωστόσο περισσότερες λεπτέρειες για τη φύση της απειλής, η οποία παραμένει άγνωστη.

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς θεωρείται ότι δεν έχουν εξοντωθεί όλοι οι επίδοξοι πραξικοπηματίες. Χθες, σημειώθηκαν μάχες σε αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και αεροπορική βάση στο Ικόνιο, ενώ νωρίτερα σήμερα, ένας άντρας άνοιξε πυρ έξω από το δικαστικό μέγαρο της Άγκυρας και συνελήφθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για έναν στρατιώτη, ο οποίος πιθανότατα ανήκε στην ομάδα εκείνη του στρατού, που επιχείρησε να ανατρέψει τον Ταγίπ Ερντογάν -«μειοψηφία» την χαρακτήρισε ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, ενώ ήδη ο πρόεδρος της χώρας έχει μετατρέψει την Κωνσταντινούπολη σε «φρούριο».

 

Σχετικά άρθρα