Κοζάνη: Έκλαιγε στη τηλεόραση ενώ είχε σκοτώσει τον γιο της!

Συγκλονιστική εξέλιξη στη δολοφονία του Κωστή Πολύζου μετά από 5 χρόνια

Δραματικό τέλος στην υπόθεση της σύγχρονης «Μήδειας» από τη Κοζάνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από ένταλμα της ανακρίτριας της Κοζάνης, σήμερα στις 8:30 το πρωί κλιμάκιο ανδρών αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής εντόπισε και συνέλαβε τη μητέρα και τον πατριό του θύματος ως υπεύθυνους για την ανθρωποκτονία σε βάρος του Κωστή Πολύζου, ο οποίος τότε είχε βρεθεί θαμμένος με τις πιτζάμες του μέσα στο χωράφι του πατριού του.

Η μητέρα του θύματος τότε είχε στραφεί στην εκπομπή «Φως στο τούνελ», προσποιούμενη την θλιμμένη μάνα για να βρει το παιδί της το οποίο δήθεν είχε εξαφανιστεί. Μερικά 24ωρα αργότερα, το παιδί βρέθηκε το μισό ξεθαμμένο από άγρια ζώα στο χωράφι του πατριού του τυχαία από διερχόμενο κυνηγό.

Επειδή η σορός ήταν μισοφαγωμένη από σκυλιά και αγρίμια, ο ιατροδικαστής δεν μπόρεσε να διαπιστώσει την αιτία θανάτου. Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις μερικές μέρες μετά το ειδεχθές έγκλημα, μητέρα και πατριός και ο μικρός τους γιος που είχαν αποκτήσει, έκλεισαν το σπίτι, μετακόμισαν στην Ελευσίνα όπου και συνελήφθησαν σήμερα, μετά από 5 χρόνια.

Υπήρχαν μαρτυρίες τότε κατοίκων στα Σιάτιστα που ανέφεραν πως η μητέρα την επόμενη μέρα της εξαφάνισης καθάριζε το σπίτι και τα χαλιά με ατμοκαθαριστή, ενώ υπήρξαν μαρτυρίες που είχαν δει το ζευγάρι να φορτώνει στο αγροτικό ένα βαρύ κουτί. …

Aξίζει να σημειωθεί πως η εκπομπή Φως στο τούνελ μετά από πολυετή έρευνα εντόπισε το φορτηγάκι του πατριού που το είχε πουλήσει σε ειδική μάντρα. Εντόπισε τον ιδιοκτήτη του οχήματος και με τη βοήθεια ιδιωτικού εγκληματολογικού εργαστηρίου εντόπισε ίχνη αίματος στη καρότσα, παρά το γεγονός ότι το φορτηγάκι είχε υποστεί υπεράριθμους διαδοχικούς βιολογικούς καθαρισμούς.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι έπρεπε να αλλάξουν αρκετοί ανακριτές στην υπόθεση αυτή για να φτάσει στη σημερινή της εξέλιξη και σίγουρα προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι λίγο έως πολύ τα στοιχεία τα είχε η δικαιοσύνη στα χέρια της έχει εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα….

Το σατανικό ζευγάρι αναμένεται να οδηγηθεί το μεσημέρι στον εισαγγελέα για την εκτέλεση του εντάλματος και αναμένεται να μεταχθεί εντός των επόμενων ημερών στη Κοζάνη με σκοπό να απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας που διερευνά την υπόθεση.

Το ζευγάρι, 49 ετών εκείνη, 42 ετών ο πατριός, είχε πάρει δάνεια στο όνομα του νεαρού ύψους 250.000 ευρώ, κάποια από αυτά μάλιστα με υπογραφή του πατριού και στοιχεία του Κωστή Πολύζου.

Η δολοφονία φαίνεται να έγινε μετά από έναν ακόμη καυγά με αφορμή τα υπέρογκα δάνεια που είχε πάρει ο νεαρός για λογαριασμό της οικογένειας και τον κυνηγούσαν οι τράπεζες. Ο πατριός είχε αρνηθεί αυτές τις υπογραφές, οι οποίες όπως ταυτοποιήθηκαν στην γραφολογική εξέταση.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι εκείνη την εποχή, μητέρα και πατριός είχαν δασκαλέψει το μικρό τους γιος να ψευδομαρτυρήσει για χάρη τους με τρόπο όμως που από έμπειρους ψυχολόγους φαινόταν καθαρά ότι το παιδί ακολουθούσε ένα μοτίβο που του είχε απαγγελθεί από τρίτους. Η συνέχεια αυτής της τραγικής υπόθεσης που αναμένεται να μείνει στην ιστορία των εγκληματολογικών χρονικών της χώρας θα δοθεί στο γραφείο της ανακρίτριας στη Κοζάνη.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Όπως αναφέρει το Φως στο Τούνελ, ο Κωστής Πολύζος είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του μια νύχτα με καταιγίδα στις 18 Φλεβάρη του 2011. Τότε η μητέρα του και ο ανήλικος αδελφός του έλεγαν στο «Τούνελ», πως κάποιο άγνωστο αυτοκίνητο σταμάτησε έξω από το σπίτι, ο Κωστής φάνηκε να γνωρίζει τον οδηγό, επιβιβάστηκε σ’ αυτό και από τότε δεν τον ξαναείδαν .

Οκτώ μήνες μετά, στις 26 Σεπτεμβρίου του 2011, τα σκυλιά ενός κυνηγού ξέθαψαν από χωράφι του πατριού το μισοφαγωμένο πτώμα του άτυχου 23χρονου. Ήταν θαμμένος κάθετα με τη φόρμα που φορούσε στο σπίτι και χωρίς παπούτσια. Το σημείο είχε καλυφθεί γύρω – γύρω με κλαδιά και ήταν απορίας άξιο πως η οικογένεια δεν το είχε αντιληφθεί.

Πατριός και μητέρα δεν είχαν δηλώσει ποτέ στην Αστυνομία το συγκεκριμένο χωράφι στο οποίο διατηρούσαν αποθήκη με κυψέλες για τα μελίσσια τους. Η Αγγελική Νικολούλη είχε καταθέσει σαν βασικός μάρτυρας στον Ανακριτή Κοζάνης για την υπόθεση….

 

Σχετικά άρθρα