Εκλογές 2023: Αποσύρεται το κόμμα ΕΑΝ του Κανελλόπουλου

Ποιοι είναι οι λόγοι

Δεν κατεβαίνει τελικά στις εκλογές της 25 Ιουνίου το κόμμα ΕΑΝ του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιου Κανελλόπουλου. Βασικές αιτίες – όπως υποστήριξε ο ίδιος – το πολωτικό εκλογικό κλίμα, αλλά και το γεγονός πως το κόμμα δεν έχει πόρους και χρόνο για να προετοιμαστεί καταλλήλως.

Ο ίδιος μάλιστα χαρακτήρισε ως «μη ικανοποιητική» την εκλογική παρουσία του ΕΑΝ, ενώ μιλάει για «πετροβολισμό του με μπαράζ αρνητικών αναφορών στο διάστημα της κυοφορούμενης εκλογικής συμπόρευσης με τον Ηλία Κασιδιάρη, και στραγγαλισμό του μετά»

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Κανελλόπουλος ξεκαθαρίζει ότι η μη συμμετοχή του στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, δεν σημαίνει πως θα αναστείλει την λειτουργία, ενώ ταυτόχρονα προαναγγέλλει ανασυγκρότηση και οργάνωση μετά τις εκλογές.

Τι ανέφερε σε ανακοίνωση του ο κ. Κανελλόπουλος
Όπως αναφέρει ο ίδιος ο κ. Κανελλόπουλος: «..Η αναπότρεπτη πόλωση που θα υπάρξει μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο κατακερματισμός του πατριωτικού χώρου, καθώς και οι εγγενείς δυσκολίες του Κόμματος, υπαγορεύουν τη μη συμμετοχή του ΕΑΝ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ως εκ τούτου, κάθε ψηφοφόρος δικαιούται να ενεργήσει κατά συνείδηση. Διαβεβαιώνουμε όμως το Λαό ότι θα παραμείνουμε δίπλα του σε όλες τις κρίσιμες στιγμές που έπονται για την πατρίδα. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί, με στόχο την αποκατάσταση της δημοκρατικής και συνταγματικής τάξης, την αναστύλωση των θεσμών, την πάταξη του εγκλήματος και την επαναφορά του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, έως και την οικονομική εξύψωση και ευημερία όλων των κοινωνικών τάξεων.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη.

πηγή: ethnos

Σχετικά άρθρα