“Εκλογές αν δεν τα βρούμε με τους πιστωτές”

Η ομολογία του υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρη Στρατούλη.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχθεί τις τελευταίες προτάσεις για μία συμφωνία που τέθηκαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από τους διεθνείς πιστωτές της, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Η Ελλάδα καθυστέρησε την πληρωμή μιας δόσης προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) η οποία έπρεπε να καταβληθεί σήμερα, ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να γίνουν αλλαγές στους σκληρούς όρους που θέτουν οι διεθνείς πιστωτές προκειμένου να χορηγήσουν βοήθεια και να αποφευχθεί μία στάση πληρωμών, διευκρινίζεται στο τηλεγράφημα του πρακτορείου Ρόιτερς.

Ο κ. Σταθάκης δήλωσε πως η Ελλάδα είχε τα χρήματα για να πληρώσει τη δόση, αλλά αποδέχθηκε μία προσφορά από το ΔΝΤ να ενοποιήσει τέσσερις δόσεις του Ιουνίου σε ένα ενιαίο ποσό 1.6 δισεκ. ευρώ που θα πρέπει να καταβληθεί στο τέλος του μήνα.

“Προσβλέπουμε στην επίτευξη μίας συμφωνίας το ταχύτερο δυνατό”, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομίας στο BBC Radio, αλλά είπε πως η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί τα προτεινόμενα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής για το 2015 και το 2016.

“Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχθεί αυτές τις νέες προτάσεις που τέθηκαν στο τραπέζι”, είπε.
Εκλογές αν δεν τα βρούμε, είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Στρατούλης επαναφέροντας το θέμα των εκλογών όπως είχαν κάνει την Πέμπτη μια σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όταν, δηλάδη, έγινε γνωστό το περιεχόμενο της πρότασης των δανειστών προς την κυβέρνηση όπως αυτή παραδόθηκε στον Αλέξη Τσίπρα από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Αν οι δανειστές δεν κάνουν πίσω στο απάνθρωπο και αποικιοκρατικό πακέτο, θα υπάρξει δημοκρατική διέξοδος και αυτή είναι οι εκλογές, αφού πρώτα ενημερωθούν οι πολίτες» κατέληξε ο Δημήτρης Σρατούλης.

Σημείωσε, πάντως, ότι η δέσμευση που έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι να δώσει την μάχη μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναφερόμενος στο αίτημα των δανειστών για κύριες συντάξεις 300 ευρώ και επικουρικές 30 ευρώ σχολίασε ότι «αν πρότειναν αυτά τα μέτρα στις χώρες τους , θα έψαχναν ελικόπτερο να φύγουν».

Μιλώντας, δε, για την ομαδοποίηση των δόσεων προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είπε ότι ήταν πολιτική απόφαση.

Ξεκάθαρος ως προς τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος Ιουνίου στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές εμφανίστηκε  ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλη

Σχετικά άρθρα

Μας… καρατομούν λόγω Τρόικας!

Ναι, είπε η κυβέρνηση στην τρόικα σε ό,τι αφορά στις αλλαγές στα μισθολογικά του Δημοσίου. Μπροστά στο 48ωρο τελεσίγραφο της τρόικας η ελληνική πλευρά στην περιβόητη απάντηση μέσω του υπουργείου Οικονομικών όπως λένε οι πληροφορίες αποδέχεται να εφαρμοστούν οι αλλαγές βάσει του ενιαίου μισθολογίου πλήρως και άμεσα στις αρχές του 2015 και όχι πιλοτικά, όπως […]