Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Επιστολές από 5 υποψηφίους στην ΕΡΤ για ντιμπέιτ (video)

Η θέση Παπανδρέου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες στο Κίνημα Αλλαγής ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου. Κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, έπειτα από 5 ώρες, τα μέλη αφού ισοψήφησαν δεν μπορούσαν να καταλήξουν εάν είναι αρμόδια ή όχι και για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ ανάμεσα στους υποψηφίους, όπως αμετέδωσε η δημοσιογράφος Κάτια Φωτιάδου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Έπειτα από αυτό το αδιέξοδο, τρεις υποψήφιοι -κ.κ. Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης- έστειλαν επιστολές προς την ΕΡΤ και άλλοι δύο – ο Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης- προτίθενται να στείλουν. Μέσω των επιστολών προς την ΕΡΤ αιτούνται τη διεξαγωγή τηλεμαχίας στα πρότυπα του 2017 ενόψει των τότε εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής.

Μένει να φανεί εάν η ΕΡΤ θα κάνει δεκτό το αίτημα των υποψηφίων, οι οποίοι ζητούν διεξαγωγή ντιμπέιτ με θεματικές ενότητες, δια ζώσης και με απαντήσεις διάρκειας 1,5 λεπτού. Ζητούν επίσης να θέτουν ερωτήσεις ο ένας προς τον άλλον. Σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση είναι η πρόταση του έκτου υποψηφίου Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος ζήτησε διεξαγωγή 3 θεματικών ντιμπέιτ διαδικτυακά μέσω Zoom με διάρκεια απαντήσεων τα 4 λεπτά.

 

 

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Οι επιστολές των υποψήφιων προς την ΕΡΤ

Στην επιστολή του προς την ΕΡΤ ο εκπρόσωπος του Νίκου Ανδρουλάκη, Βαγγέλης Τσόγκας μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «οι εκπρόσωποι 5 υποψηφίων προέδρων συμφωνήσαμε στην επανάληψη της καθ’ όλα αποδεκτής διαδικασίας των εσωκομματικών εκλογών του 2017 υπό την αιγίδα της επιτροπής του συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου, με τη διεξαγωγή δύο διά ζώσης τηλεοπτικών debates ενόψει του α’ γύρου και ενός ενόψει του β’ γύρου. Στο πλαίσιο αυτό, εκ μέρους του κ. Ανδρουλάκη, επικοινωνούμε ώστε να προχωρήσετε τις σχετικές διαδικασίες, δεδομένης και της βούλησης που ήδη έχετε εκφράσει. Είμαστε βέβαιοι ότι η ΕΡΤ, ανταποκρινόμενη στον ρόλο και την ιστορική της παράδοση, θα συνδράμει στην οργάνωση και την παραγωγή των debates, συμβάλλοντας έτσι στην ανάδειξη των κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν τους πολίτες».

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Βγήκαν τα μαχαίρια από τα θηκάρια και η επόμενη μέρα… τρομάζει

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Ανδρέας Λοβέρδου Σπύρος Καρανικόλας στην επιστολή του ανέφερε τα εξής: «Με δεδομένο το ενδιαφέρον σας για την οργάνωση και παραγωγή του debate, αλλά και την συμφωνία των πέντε υποψηφίων προέδρων για ένα ελεύθερο, ουσιαστικό και γόνιμο δια ζώσης διάλογο μεταξύ τους, για όλα τα θέματα που αφορούν τη Χώρα, τους πολίτες και την παράταξη, όπως ακριβώς έγινε και με την καθόλα αποδεκτή διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών του 2017, με τη διεξαγωγή δύο δια ζώσης τηλεοπτικών debates ενόψει του Α’ γύρου και ενός ενόψει του Β’ γύρου, σας παρακαλώ, εκ μέρους του κ. Ανδρέα Λοβέρδου να προχωρήσετε στην οργάνωση και παραγωγή του debate. Η ΕΡΤ, με αίσθημα ευθύνης και υπηρετώντας το θεσμικό της ρόλο ως δημόσια ραδιοτηλεόραση, είμαστε βέβαιοι ότι θα διοργανώσει και πάλι με επιτυχία τις τηλεαναμνετρήσεις».

πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα