«Έκρηξη» Τραμπ

Για το καραβάνι μεταναστών

Την έκρηξη του Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε το καραβάνι μεταναστών από την Κεντρική Αμερική, το οποίο έχει φτάσει στην Τιχουάνα του Μεξικού.

Μέσω Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος διεμήνυσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα ανεχθούν αυτήν την «εισβολή» των μεταναστών, ενώ τους κατηγόρησε για «εγκλήματα» που διαπράττουν.

«Ο δήμαρχος της Τιχουάνα, στο Μεξικό, μόλις ανέφερε ότι ‘’η πόλη δεν είναι καλά προετοιμασμένη για να διαχειριστεί τόσους πολλούς μετανάστες, και για να διαχειριστούν τις εκκρεμότητες μπορεί να χρειαστούν 6 μήνες’’. Ομοίως, οι ΗΠΑ δεν είναι καλά προετοιμασμένες για αυτή την εισβολή και δεν θα την ανεχθούν. Αυτοί (σσ. οι μετανάστες) προκαλούν το έγκλημα και μεγάλα προβλήματα στο Μεξικό. Να πάτε σπίτι σας!» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Οι ΗΠΑ έχουν διευκρινίσει ότι δεν θα επιτρέψουν τις παράνομες διελεύσεις στα νότια σύνορα, έχοντας αναπτύξει στα σύνορα τουλάχιστον 6.000 στρατιώτες.

Σχετικά άρθρα

Σε άλλο… κόσμο ο Ερντογάν!

Ρέστα έδωσε το Σάββατο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε μια τελευταία επίδειξη τουρκοφροσύνης, υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι την Αμερική δεν την ανακάλυψε ο Χριστόφορος Κολόμβος αλλά… Μουσουλμάνοι! Ορκίστηκε, μάλιστα, ότι αν η Κούβα το επιτρέψει θα χτίσει τζαμί «σε αυτό τον λόφο» προς τιμήν των «εξερευνητών». «Μουσουλμάνοι ναύτες έφταξαν […]