Έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ! (pics, vid)

Η ισχυρή έκρηξη προκάλεσε μόνο σοβαρές υλικές ζημιές στο κτίριο που εκκενώθηκε

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, έξω από τα γραφεία του ΣΚΑΪ.

Άγνωστος είχε τηλεφωνήσει στις 01:45 στην ιστοσελίδα zougla.gr προειδοποιώντας πως θα ενεργοποιηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στον ΣΚΑΪ, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, δίνοντας περιθώριο 45 λεπτών.

Μάλιστα ο άγνωστος, ο οποίος δεν τηλεφώνησε με απόκρυψη, ανέφερε πως δεν ήταν φάρσα και άμεσα στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Αστυνομίας και εκκενώθηκε το κτίριο στο οποίο βρίσκονται τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού.

Η βόμβα ενεργοποιήθηκε και προκάλεσε ισχυρή έκρηξη που αναστάτωσε την περιοχή στις 02:30 και ευτυχώς προκάλεσε μόνο σοβαρές υλικές ζημιές στο κτίριο.

«ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6 ΚΙΛΑ Η ΒΟΜΒΑ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ, ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ»

Την εκτίμηση ότι οι άγνωστοι που έβαλαν τη βόμβα στο κτήριο του ΣΚΑΪ τα ξημερώματα της Δευτέρας «ήθελαν να ισοπεδώσουν το κτήριο» εξέφρασε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο ΓΓ των ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

«Το ωστικό κύμα δείχνει ότι έχει μπει χειρουργικά αυτή η βόμβα» δήλωσε.

Επικαλούμενος πληροφορίες από συναδέλφους του είπε ότι «η ποσότητα (σ.σ. της εκρηκτικής ύλης) που έχει χρησιμοποιηθεί πρέπει να είναι πάνω από 6 κιλά».

«Έχει κάνει ένα κρατήρα και το ωστικό κύμα δείχνει ότι έχει μπει χειρουργικά αυτή η βόμβα. Έχει γίνει σχεδιασμός με το ωστικό κύμα που γίνεται ισχυρότερο όσο ανεβαίνει πιο ψηλά. Ήθελαν να κατεδαφίσουν το ΣΚΑΪ αυτό έχω καταλάβει» πρόσθεσε ο κ. Μαυροειδάκος.

«Αν την είχαν βάλει πιο μέσα δεν θα υπήρχε κτήριο, ευτυχώς που ελήφθησαν όλα τα μέτρα και αποκλείστηκε το σημείο» πρόσθεσε με νόημα.

Ο ΓΓ των ειδικών φρουρών έκανε λόγο για «νοσηρά μυαλά που θέλουν τέτοιες ενέργειες» προσθέτοντας ότι «μας συσπειρώνουν τέτοιες ενέργειες όλη την κοινωνία».

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα