Εκρήξεις και πυρά στη Μανίλα

Τι συμβαίνει στην πρωτεύουσα των Φιλιππινών

Ανταλλαγή πυρών και εκρήξεις σημειώνονται σε ξενοδοχειακό συγκρότημα στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων Μανίλα. Ένας άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον υπαλλήλων και πελατών του ξενοδοχείου ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.

Υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες, ωστόσο δεν διευκρινίζεται ο αριθμός τους.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN η επίθεση του άνδρα πραγματοποιήθηκε στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, τοπική ώρα, στο συγκρότημα Resorts World Manila, στο οποίο εκτός από το ξενοδοχείο υπάρχουν καζίνο, κινηματογράφοι, εμπορικά κέντρα εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης, όπου κινούνται, διαμένουν και διασκεδάζουν πολλοί τουρίστες, καθώς βρίσκεται και πολύ κοντά το διεθνές αεροδρόμιο «Ninoy Aquino».

Οι Φιλιππίνες ταλανίζονται από τρομοκρατικά χτυπήματα ισλαμιστών, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και κυρίως στο νησί Μιντανάο, όπου το τελευταίο διάστημα είναι σε εξέλιξη επιχείρηση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας να εκκαθαρίσουν από τους ισλαμιστές αντάρτες την πόλη Μαράουι.
Οι μάχες στο Μαράουι, που διαρκούν σχεδόν δύο εβδομάδες, έγιναν η αιτία να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι, ενώ οι νεκροι είναι τουλάχιστον 140.

Στο νησί έχει επιβληθεί από τον αμφιλεγόμενο για τις πρακτικές τους στη μάχη κατά των ναρκωτικών πρόεδρο Ντουτέρτε στρατιωτικός νόμος, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι ενδέχεται να επιβάλει στρατιωτικό νόμο σε ολόκληρη τη χώρα, για να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία.

πηγή: efsyn

Σχετικά άρθρα