Έκρυθμη κατάσταση σε Ουκρανία και Ρωσία

Εκρήξεις στο Κίεβο και κατάρριψη drones

Εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο μετά από έναν συναγερμό για αεροπορική επιδρομή σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters που επικαλείται μαρτυρίες από την ουκρανική πρωτεύουσα.

Οι αρχές προχώρησαν στην αποστολή ομάδων διάσωσης σε τουλάχιστον δύο περιοχές της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Η αντιαεροπορική άμυνα έχει ενεργοποιηθεί και οι διασώστες κατευθύνονται προς τις περιοχές πιθανών εκρήξεων στα ανατολικά και νότια προάστια του Κιέβου, όπως ανέφερε ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Θραύσματα πυραύλων έπεσαν στο κέντρο του Κιέβου, ενώ μη κατοικήσιμα κτίρια καταστράφηκαν στις ανατολικές περιοχές προκαλώντας μία πυρκαγιά, όπως ανέφερε ο ίδιος, ενώ δύο άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Μεταξύ αυτών και ένα παιδί.

Αξιωματούχοι, αλλά και τα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν εκρήξεις στο Χάρκοβο, στο Χμελνίτσι, στο Ρίβνε, στην Βινιτσκά, στη Λβίβ, αλλά και σε περιοχές του Ιβάνο-Φρανκίφσκ.

Στην πόλη του Ρίβνε στα δυτικά της Ουκρανίας, αναφέρθηκε από τα τοπικά ΜΜΕ μία μερική διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ρωσική επίθεση είχε ως στόχο ενεργειακές υποδομές.

Η αντιαεροπορική άμυνα της Ρωσίας κατέρριψε 19 ουκρανικά UAV
Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 19 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) στη διάρκεια της νύχτας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

«Τη νύχτα της 20ης προς 21η Σεπτεμβρίου, αποκρούστηκε απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να εξαπολύσει τρομοκρατική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε τοποθεσίες της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram.

Ένα ουκρανικό UAV καταρρίφθηκε στην περιφέρεια Κουρσκ, άλλο ένα στο Μπέλγκοροντ και ακόμη ένα στην περιοχή Ορλόφ. Τα υπόλοιπα καταρρίφθηκαν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και την προσαρτηθείσα από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στη σχετική ενημέρωση δεν υπήρχαν αναφορές για θύματα ή σημαντικές υλικές ζημιές.

Χθες Τετάρτη, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως έπληξαν διοικητήριο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, κοντά στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας.

Οι ουκρανικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες, στο πλαίσιο της αντεπίθεσης που έχει εξαπολύσει το Κίεβο από τις αρχές Ιουνίου.

Σχετικά άρθρα