Έκρυβε έναν αρχαιολογικό θησαυρό!

Συνελήφθη 39χρονος στη Φαρκαδόνα Τρικάλων για αρχαιοκαπηλία

Έναν αρχαιολογικό θησαυρό έκρυβε στο σπίτι του 39χρονος που συνελήφθη στην περιοχή της Φαρκαδόνας Τρικάλων.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε επίσης μία βέργα ανίχνευσης μετάλλων και ένα κυνηγετικό όπλο, τύπου φλόμπερ. Αδιακρίτως “σήκωνε” ό,τι έβρισκε στα έγκατα της γης ο αρχαιοκάπηλος, καθώς στο σπίτι του βρέθηκαν χάλκινα, λίθινα και πήλινα αντικείμενα διαφόρων ιστορικών περιόδων, τα οποία εξετάζονται από αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Αστυνομικοί της ασφάλειας Λάρισας, που δέχτηκαν την πληροφορία, έκαναν έφοδο στο σπίτι του 39χρονου, σε οικισμό του δήμου Φαρκαδόνας, και βρέθηκαν μπροστά σε έναν πραγματικό αρχαιολογικό θησαυρό. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν κρυμμένα, ένα λίθινο υφαντικό βάρος (αγνύθα), τρεις λίθινες χάντρες, μία πήλινη αμφικωνική χάντρα, δύο πήλινα μικρά αντικείμενα, θραύσματα αγγείων, ένα πήλινο σφονδύλι, τμήμα περόνης (κεφαλή περόνης), μία άμορφη μάζα μολύβδου, ένα χάλκινο νόμισμα αρχαίων χρόνων, ένα διαβρωμένο νόμισμα, δύο μεταλλικά δαχτυλίδια βυζαντινής περιόδου, ένα ημισφαιρικό χάλκινο αντικείμενο, ένα μεταλλικό προσάρτημα και τμήμα διαβρωμένης σιδερένιας ασπίδας.

Τα αντικείμενα δεν είχαν καθαριστεί και ήταν συγκεντρωμένα σε ένα σημείο του σπιτιού. Οι αρχές εκτιμούν ότι ο δράστης τα βρήκε στην ευρύτερη περιοχή, όπου έκανε έρευνες με την μεταλλική βέργα και όχι μόνο και ότι τα σύλλεξε σε διάφορες χρονικές περιόδους.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την ασφάλεια Λάρισας, όπως και η μελέτη των αρχαίων αντικειμένων από αρχαιολόγους της ΕΦΑ Λάρισας, ενώ ο 39χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα