Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ στους ανέργους

Τι ανέφερε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός

«Κάνατε θυσίες, σας αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο νέο μήνυμά του προς τους πολίτες για την πανδημία του κορωνοίού.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι κερδήθηκε πολύτιμος χρόνος για την θωράκιση του ΕΣΥ, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία επανάπαυση, καθώς θα οδηγήσει σε οδυνηρο πισωγύρισμα. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η επιστροφή στην κανονική ζωή θα γίνει σταδιακά, και πάντα με βάση τις υποδείξεις των ειδικών.

«Κερδήθηκε πολύτιμος χρόνος» τόνισε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως μπορεί να επιστρέψει τον επόμενο χειμώνα και πρέπει να μας βρει έτοιμους. «Με την υπεύθυνη στάση σας, δαμάσατε το πρώτο κύμα του κορωνοϊού» σημείωσε, απευθυνόμενος στους πολίτες.

Αναφερόμενος στην οικονομία, τόνισε: «Διαθέτουμε πάνω από 14 δισ. ευρώ, για να στηριχθούν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις, καθώς και άλλα δέκα δισ. ρευστότητα». Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 400 ευρώ, στους 155.000 μακροχρόνια ανέργους.

Σχετικά άρθρα