Έκτακτο: Δεκτές από το ΣτΕ οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών

Οι προσφυγές έγιναν παραδεκτές από ισχυρή πλειοψηφία των μελών του ΣτΕ

Μετά από τέσσερις ώρες διάσκεψης της ολομέλειας των μελών του ΣτΕ οι ανώτατοι δικαστές ψήφισαν υπέρ του παραδεκτού των προσφυγών των καναλιών.

Αυτή την ώρα, μπαίνουν στην ουσία με τον εισηγητή να τοποθετείται για την συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά.

Οι προσφυγές έγιναν παραδεκτές από ισχυρή πλειοψηφία των μελών του ΣτΕ και ψήφους 16-9 σύμφωνα με πληροφορίες.

Στις 17:25 ξεκίνησε τελικά η κρίσιμη συνεδρίαση της -κεκλεισμένων των θυρών- τρίτη διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Οι δικαστές αποφάσισαν να διεξαχθεί η συνεδρίαση παρά το γεγονός ότι ένα απρόσμενο περιστατικό που σημειώθηκε χθες πυροδότησε σενάρια ακόμα και για επ΄αόριστον αναβολή της διάσκεψης ή και για επανασυζήτηση της υπόθεσης στο ακροατήριο. Εκτός από το πρόβλημα υγείας που παρουσιάστηκε την Παρασκευή αιφνιδίως στο τακτικό μέλος της σύνθεσης ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο για τοποθέτηση στεντ, ένα αναπληρωματικό μέλος ο σύμβουλος Επικρατείας Δημήτρης Αλεξανδρής, έσπασε το πόδι του σε ατύχημα στην Κρήτη και σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει παραστεί σε καμία από τις τρεις διασκέψεις των συναδέλφων του.

Κατά συνέπεια, στην συγκεκριμένη σύνθεση της Ολομέλειας, το ένα αναπληρωματικό μέλος θα καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από την αιφνιδιαστική ασθένεια του κ. Βώρου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει άλλο αναπληρωματικό μέλος στην συγκεκριμένη σύνθεση.

Τα παραπάνω περιστατικά φουντώνουν τα σενάρια ακόμη και για επ΄αόριστον αναβολή της διάσκεψης του δικαστηρίου, μένει ωστόσο να δούμε τι θα αποφασιστεί σήμερα το απόγευμα.

Εντονη ενόχληση για τη δημοσιοποίηση «ροζ» σκανδάλου
Την ίδια στιγμή, το γεγονός της εμπλοκής ενός ανώτατου δικαστικού σε μία προσωπική ιστορία, η οποία αποκαλύφθηκε μέσω διαρροών e-mails, αλλά και το ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης διέταξε την διενέργεια πειθαρχικού του ελέγχου, μεσούσης της διαδικασίας, προκαλεί αρνητικό κλίμα που είναι άγνωστο που θα οδηγήσει…

Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι δικαστές που ενοχλημένοι μιλούν για την “επιλογή” του χρόνου να δημοσιοποιηθούν τώρα αυτά τα προσωπικά στοιχεία με τις συνομιλίες του δικαστικού λειτουργού με νεαρή σπουδάστρια και υποψήφια της Εθνικής Σχολής Δικαστών, το 2014!

Πηγές πάντως δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να τεθεί το ζήτημα του εμπλεκόμενου ανώτατου δικαστικού στη σημερινή διάσκεψη.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάσκεψη της προηγούμενης Παρασκευής, δεν ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί του παραδεκτού, του βασίμου και του εννόμου συμφέροντος των τηλεοπτικών σταθμών.

Απορρίφθηκαν οι αλληλο-ενστάσεις καναλιών

Την ίδια ώρα, η ολομέλεια του ΣτΕ με πρόεδρο τον Νίκο Σακελλαρίου και εισηγήτρια την Σύμβουλο Επικρατείας Μαρία Παπαδοπούλου, απέρριψαν τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Alpha, Star, Αλτερ Εγκο και «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP), συμφερόντων Γ. Βαρδινογιάννη, με τις οποίες η μια εταιρεία στρέφονταν σε βάρος της άλλης για θέματα σχετικά με την διαδικασία στον επίμαχο διαγωνισμό.

Πηγή: Iefimerida

Σχετικά άρθρα