Δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά το δικαστήριο στην Κακαράντζουλα! (video)

Βιτριόλι: «Όχι» είπε το Μικτό Ορκωτό στο αίτημα της κατηγορούμενης

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα ο οποίος ζήτησε να μην αναγνωριστεί ελαφρυντικό.

«Όχι» είπε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στο αίτημα της κατηγορούμενης για αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα ο οποίος ζήτησε να μην αναγνωριστεί ελαφρυντικό στην κατηγορούμενη.

«Η σύννομη ζωή δεν ταυτίζεται με το λευκό ποινικό μητρώο αλλά με τον ουσιαστικό σεβασμό στα προστατευόμενα από το κράτος έννομα αγαθά, ώστε το έγκλημα που έχει τελέσει να είναι η μοναδική παραφωνία” ανέφερε ο εισαγγελέας προσθέτοντας πως το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικού της 36χρονης, είναι αβάσιμο γιατί αποδείχθηκε πως η κατηγορούμενη επί ένα χρόνο παρακολουθούσε την παθούσα και τον 40χρονο με τον οποίο διατηρούσε περιστασιακή σχέση χωρίς δεσμεύσεις.

 

 

«Στην απολογία της είπε ότι παρακολουθούσε και τη Ιωάννα και τον 40χρονο. Αυτό το γεγονός φανερώνει ουσιαστική εκτροπή, δόλια και υπολογισμένη εκτέλεση του εγκληματικού της σχεδίου για να πραγματοποιήσει τον εκδικητικό της σκοπό όπως αποδείχθηκε» τόνισε ο εισαγγελέας και προσέθεσε: «Η συμπεριφορά της αυτή δεν συνιστά μεν ποινικώς αξιολογούμενη συμπεριφορά, αλλά αναιρεί την έννοια του πρότερου σύννομη βίου».

Ο εισαγγελέας πρότεινε να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 15 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κι έξι μήνες για απείθεια.

πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα