Έκτακτο: Παραιτήθηκε ο Νίκος Κοτζιάς!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο, καθώς σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, υπέβαλε στον πρωθυπουργό την παραίτησή του.

Αιτία, όπως σημειώνουν πηγές κοντά στον κ. Κοτζιά, ήταν η μη κάλυψή του από τον πρωθυπουργό στην αντιπαράθεσή του με τον Πάνο Καμμένο στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο.

Ωστόσο, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος κάλεσε όποιον δυσφορεί να κατέβει από το κυβερνητικό τρένο.

Οι πληροφορίες περί παραίτησης του πρώην -πλέον- υπουργού Εξωτερικών οργίαζαν από το πρωί. Όπως έγραφε το newpost.gr, ο κ. Κοτζιάς ήταν πολύ δυσαρεστημένος, καθώς θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν τον κάλυψε στο χθεσινό υπουργικό, όταν έγινε στόχος επιθέσεων από τον Πάνο Καμμένο. Σύμφωνα με διαρροές από το περιβάλλον του κ. Κοτζιά, ο Υπουργός Εξωτερικών έγινε αποδέκτης «αήθους επίθεσης» από τον Υπουργό Άμυνας, ο οποίος προχώρησε σε βαρείς υπαινιγμούς και για τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η επιλογή του κ. Τσίπρα, που υπήρξε και κεντρική κυβερνητική γραμμή καθώς αντίστοιχες θέσεις διατυπώνουν σε κάθε ευκαιρία τόσο ο Ν. Παππάς όσο και ο Π. Σκουρλέτης, να μην τραβηχθεί στα άκρα η ένταση με τον κ. Καμμένο και η ενδεχόμενη κυβερνητική κρίση να είναι δική του ευθύνη, ενόχλησε τον κ. Κοτζιά που, όπως λέγεται, ανέμενε ισχυρότερη στήριξη.
Η φράση, δε, σήμερα του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ότι «όποιος δυσφορεί να κατέβει από το τρένο» (σ.σ. φράση που χρησιμοποίησε ιστορικά ο Ανδρέας Παπανδρέου) φέρεται να ξεχείλισε το ποτήρι για τον Νίκο Κοτζιά.

Σχετικά άρθρα