Έκτακτο: Στην οικογένεια της Καρολάιν η επιμέλεια της μικρής Λυδίας (vid)

Η Εισαγγελία Ανηλίκων αποφάσισε

H oικογένεια της αδικοχαμένης Καρολάιν που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της στα Γλυκά Νερά θα αναλάβει προσωρινά την επιμέλεια της μικρής Λυδίας, όπως προβλέπει η εισαγγελική απόφαση που ανακοινώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η Εισαγγελία Ανηλίκων αποφάσισε έχοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ως γνώμονα τη διασφάλιση της ομαλής σωματικής και ψυχικής διάπλασης του παιδιού. Με αυτό το πρίσμα αποφασίστηκε να διαβιβαστεί ο φάκελος στην Εισαγγελία Βόλου η οποία θα παρακολουθεί την άσκηση της καλής επιμέλειας στην ενός έτους Λυδία.

Τι προβλέπει η απόφαση

Από τον 33χρονο πατέρα της, ήδη κρατούμενο για την δολοφονία της Καρολάιν στις φυλακές Κορυδαλλού, αφαιρείται προσωρινά και η γονική μέριμνα. Η οικογένειά του, βάση της εισαγγελικής διάταξης, θα έχει τη δυνατότητα να βλέπει το μωρό 5 ημέρες τον μήνα 10 το πρωί με 2 το μεσημέρι στην Αλόννησο και μόνο.

Και οι δύο πλευρές μπορούν να προσφύγουν κατά της διάταξης μπορεί να προσφύγει εντός 30 ημερών ενώ και η εισαγγελική αρχή είναι υποχρεωμένη μέσα στο ίδιο διάστημα να εισάγει την υπόθεση στο δικαστήριο το οποίο σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα κρίνει οριστικά το θέμα της επιμέλειας του μωρού.

Σχετικά άρθρα