Εκτέλεσαν 600 φυλακισμένους!

Οι Τζιχαντιστές κάνουν απίστευτα πράγματα στη Μοσούλη

Οι φυλακισμένοι αναγκάστηκαν να γονατίσουν μπροστά στους ακραίους Ισλάμιστές σε μια χαράδρα και στη συνέχεια οι τζιχαντιστές τους εκτέλεσαν με αυτόματα όπλα

Λίγες ώρες αφότου οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ εκτέλεσαν και έθαψαν τουλάχιστον 150 άντρες, μέλη μιας ιρακινής σουνιτικής φυλής, μια διεθνής οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποκάλυψε ότι τον περασμένο Ιούνιο οι τζιχαντιστές σκότωσαν 600 φυλακισμένους σε σωφρονιστικό ίδρυμα κοντά στη Μοσούλη.

Σύμφωνα με την σχετική έκθεση, οι φυλακισμένοι -όλοι τους σιίτες- αναγκάστηκαν να γονατίσουν μπροστά στους ακραίους Ισλάμιστές σε μια χαράδρα -η οποία βρίσκεται κοντά στη φυλακή- και στη συνέχεια οι τζιχαντιστές τους εκτέλεσαν με αυτόματα όπλα.

Μάλιστα, οι υπεύθυνοι της οργάνωσης, επικαλούμενοι μαρτυρίες επιζώντων, ανέφεραν ότι οι Σουνίτες κρατούμενοι και ένας μικρός  αριθμός Χριστιανών αφέθηκαν ελεύθεροι

Τον Ιούνιο το Ισλαμικό Κράτος είχε αναφέρει επίσης ότι είχε εκτελέσει 1.700 ιρακινούς στρατιώτες και στρατιωτικό προσωπικό, λίγο έξω από το Τικρίτ.

Η δράση της οργάνωσης έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, ενώ οι πληροφορίες για μαζικές εκτελέσεις που έρχονται τις τελευταίες ώρες από το Ιράκ δημιουργούν ερωτηματικά, όσον αφορά στην αντιμετώπιση των τζιχαντιστών.

Χθες, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν τουλάχιστον 46 μέλη μιας σουνιτικής φυλής, η οποία έχει στραφεί εναντίον τους στην επαρχία αλ Άνμπαρ στο δυτικό Ιράκ, ενώ οι φωτογραφίες από τις δολοφονίες που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο προκάλεσαν για άλλη μια φορά σοκ σε όλο τον κόσμο.

Οι άνδρες της φυλής Αλμπουνίμερ εκτελέστηκαν με σφαίρες στο βόρειο τμήμα της πόλης Χιτ, έναν τομέα που έθεσε υπό τον έλεγχό της η τζιχαντιστική οργάνωση την προηγούμενη εβδομάδα.

Κι όλα αυτά ενώ σήμερα οι αρχές στο Ιράκ ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν έναν μαζικό τάφο με τις σορούς 150 μελών μιας ιρακινής σουνιτικής φυλής και σύμφωνα με δύο αξιωματικούς των υπηρεσιών ασφαλείας όλοι τους είχαν απαχθεί το βράδυ της Τετάρτης από τα χωριά τους κοντά στην πόλη Ράμαντι και εκτελέστηκαν από τους ακραίους ισλαμιστές, οι οποίοι στη συνέχεια τους έθαψαν!

 

 

πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα