Εκτίμηση – σοκ καθηγητή ΑΠΘ!

«Μπορεί και μέχρι το 2024 να ζούμε με τον κορονοϊό»

Μέχρι το 2022 στην καλύτερη περίπτωση και έως το 2024 στη χειρότερη θα βρίσκεται στη ζωή μας ο κορονοϊός, αφού, ακόμα κι αν αποκτήσουμε ορισμένα φάρμακα, κάποια από τα οποία δείχνουν ήδη ότι μπορεί να έχουν αποτελεσματικότητα, δε θα εξαφανίσουν τον ιό, αλλά θα βοηθούν τους περισσότερους πάσχοντες να τον αντιμετωπίσουν.

Μόνη πανάκεια είναι το εμβόλιο, το οποίο δεν πρόκειται να παρασκευαστεί σε λιγότερο από 1-1,5 χρόνο από σήμερα. Για την παρασκευή του γίνονται προσπάθειες από επιστήμονες στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ωστόσο, τα πρώτα αποτελέσματα δεν πρόκειται να φανούν νωρίτερα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο.

Τα παραπάνω ανέφερε στο ethnos.gr ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τη μάσκα στο πρόσωπο, όταν από τον ερχόμενο Μάιο χαλαρώσουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού και αρθεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

«Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική, όταν θα μπορούμε να κυκλοφορήσουμε ελεύθερα. Δε λέω ότι θα πρέπει να φοράει κάποιος μάσκα, όταν θα πηγαίνει στο χωράφι του, αλλά θα είναι απαραίτητη, αν βρεθεί σε συνθήκες συνωστισμού. Αυτός ο ιός είναι… διαβολεμένος. Το 85% των ασθενών έχει ήπια ή και καθόλου συμπτώματα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καταλάβει ότι τον έχει. Αυτό σημαίνει ότι ο ιός πολλαπλασιάζεται και διασπείρεται με ταχύτατους ρυθμούς», σημειώνει ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Σχετικά άρθρα