Εκτός πολυνομοσχεδίου οι πρόωρες συντάξεις

Αλλαγές και για τους αγρότες

Υπό τον φόβο της μη ψήφισης, απεσύρθησαν τελικά, οι αλλαγές για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και η φορολόγηση των αγροτών.

Αυτά τα δύο νομοσχέδια, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, θα έρθουν προς ψήφιση την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «οι θεσμοί αυτή τη στιγμή εργάζονται με τις ελληνικές αρχές για τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις που προκύπτουν από τη συμφωνία της συνόδου κορυφής της 12ης Ιουλίου, δηλαδή για την ψήφιση του κώδικα πολιτικής δικονομίας και την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας για την εξυγίανση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων».

Επιπλέον, όπως αναφέρει ο ευρωπαίος αξιωματούχος, η ελληνική πλευρά πρόσθεσε ως αίτημα την υιοθέτηση νομοσχεδίου για το μορατόριουμ της πρώτης κατοικίας.

Έτσι, η συζήτηση και ψηφοφορία της Τετάρτης θα αφορά:

– Τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που -όπως αναφέρει- «αποτελεί μείζονα αναμόρφωση των διαδικασιών και ρυθμίσεων για το σύστημα πολιτικής δικαιοσύνης και μπορεί να επιταχύνει σημαντικά τη δικαστική διαδικασία και να μειώσει τα κόστη».

– Την ενσωμάτωση της οδηγίας BRRD, που αφορά την ασφάλεια των καταθέσεων, καθώς και την εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων και των επιχειρήσεων επενδύσεων.

πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα

“Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο οι εκλογές”

Κοντά στην πτώση βρέθηκε η κυβέρνηση κατά τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, καθώς σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Βούτση, ο αριθμός των 120 θετικών ψήφων είναι το ελάχιστο πολιτικό και ηθικό όριο για την έγκριση νομοσχεδίων και για την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Αν δεν είναι Σεπτέμβρης θα είναι Οκτώβρης» είπε ο […]