ΕΛ. ΑΣ: «Έτσι φτάσαμε στην εξιχνίαση του εγκλήματος» (video)

Οι ανακοινώσεις από την ΓΑΔΑ

Τα βήματα που ακολουθήθηκαν για την εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος στα Γλυκά Νερά παρουσίασε η αστυνομία σε έκτακτες ανακοινώσεις.

Το απόγευμα της Πέμπτης 17 Ιουνίου, ο 32χρονος σύζυγος της Καρολάιν, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ομολόγησε το έγκλημα που σόκαρε την κοινή γνώμη. Ο 32χρονος πιλότος τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου έπνιξε τη σύζυγό του ενώ σκότωσε και τον σκύλο της οικογένειάς, σκηνοθετώντας τη ληστεία που επικαλέστηκε στην κατάθεσή του στην αστυνομία.

Όπως σημείωσε ο Πέτρος Τζεφέρης, διευθυντής ασφάλειας Αττικής η υπόθεση ήταν εξαιρετικά δύσκολη λόγω της πολυπλοκότητάς της. Όπως σημείωσε ο αξιωματικός της ΕΛ. ΑΣ δεν υπήρχαν επαρκή ίχνη και στοιχεία υπογραμμίζοντας ότι οι Αρχές δεν λειτουργούν με βάσει τις εικασίες που γίνονται ή και την κοινή γνώμη.

Ο κ. Τζέφερης τόνισε ότι σημείο κλειδί για την υπόθεση ήταν και η σχέση εμπιστοσύνης που έχτισαν οι αστυνομικοί που διεξήγαγαν την έρευνα με τον σύζυγο του θύματος. Κλείνοντας, ο Πέτρος Τζεφέρης υπογράμμισε ότι είναι υπερήφανος για τα στελέχη της ΕΛΑΣ που εργάζονται χωρίς ωράριο και με πάθος.

Για την πολυπλοκότητα της υπόθεσης μίλησε η Πηνελόπη Μηνιάτη, διευθύντρια των εγκληματολογικών εργαστηρίων. Η κ. Μηνιάτη αναφέρθηκε στο σκίτσο το οποίο έγινε καθ’ υπόδειξην του δράστη και μάλιστα πρόσθεσε ότι ήταν κρίσιμη η αξιοποίηση του ψηφιακού υλικού που παραδόθηκε από την ασφάλεια αθηνών. Έγινε, όπως είπε, άμεσα αντιληπτό ότι υπήρχαν αναντιστοιχίες και τέθηκαν ερωτήματα και οι απαντήσεις αποδείχθηκαν πολύτιμα και καθοριστικά στοιχεία για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε ένα χρονικό της υπόθεση. Ο Κώστας Χασιώτης, προϊστάμενος του τμήματος ανθρωποκτονιών είπε όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, που βοήθησαν τις αρχές στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Όπως σημείωσε, όλα ξεκίνησαν στις 11 Μαΐου όταν το κέντρο της άμεσης δράσης ειδοποιήθηκε από τον σύζυγο τους θύματος. Βρήκαν το θύμα στο κρεβάτι νεκρό και τον σύζυγο δεμένο αλλά και το 11 μηνών βρέφος να είναι πάνω στο θύμα. Τα κρίσιμα δεδομένα ήρθαν από το εργαστήριο τοξικολογίας του ΕΚΠΑ και η αιτία θανάτου οφειλόταν σε ασφυξία. Το θύμα ήταν και δεμένο πισθάγκωνα. Βρέθηκαν και σημάδια στα χέρια και τα πόδια του συζύγου από το δέσιμο και τα σημάδια αυτά ήταν αχνά και σε σχέση με τον χρόνο με τον οποίο ήταν δεμένος δεν αντιστοιχούσαν.

Ερευνώντας τον χώρο βρήκαν αλλαγές σε σχέση με την αρχική του κατάθεση. Ένα παράθυρο ήταν παραβιασμένο και διαπίστωσαν κάτι ασυνήθιστο με τον σκύλο να είναι κρεμασμένος στην κουπαστή της σκάλας. Τα πιο κρίσιμα στοιχεία ήταν μια κάμερα, ένα ψηφιακό ρολόι που φορούσε το θύμα και τα κινητά του ζευγαριού.

Ένα μεγάλο μέρος των ερευνών αφιερώθηκε για να ερευνηθούν οι ισχυρισμοί του συζύγου. Μετά από την συλλογή πλήθους υλικού δεν κατάφεραν να διαπιστώσουν την ύπαρξη άλλων προσώπων στον χώρο. Το γεγονός αυτό άφηνε ανοικτή μια άλλη εκδοχή. Η έρευνα έπρεπε να στραφεί αναγκαστικά στον σύζυγο.

Κάποια από τα πειστήρια επίσης έδειχναν μετακίνηση αντικειμένων και ήταν πιθανή η εμπλοκή του συζύγου στην δολοφονία της κοπέλας. Στην συζήτηση που έθεσε ο ίδιος ο σύζυγος σε κάποιο στάδιο τους διαβεβαίωσε ότι ποτέ δεν ήθελε να εξαπατήσει ή να πει ψέμματα αλλά να μείνει με το παιδί του και να μην μπει φυλακή. Αυτό οδήγησε στην ομολογία του καθώς μετά από λογομαχία με την σύζυγό του είχε μια έκρηξη συναισθήματος, όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο δράστης περιέγραψε μια προς μια τις κινήσεις του. Την θανάτωση του σκύλου, την αφαίρεση της κάρτας μνήμης αλλά και ότι έδεσε τον εαυτό του. Σκηνοθέτησε τον χώρο έτσι ώστε να πείσει ότι πρόκειται για ληστεία.

Σχετικά άρθρα