Έλατα στην Αριστοτέλους

Αυτά θα γίνουν τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη

Από τις 20 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου, στον χώρο της πλατείας Αριστοτέλους πρόκειται να λειτουργήσει Χριστουγεννιάτικη Αγορά με ένα μικρό δάσος με έλατα. Θα στηθούν συνολικά 32 ομοιόμορφα κιόσκια, από την οδό Μητροπόλεως, μέχρι και την Ερμού, τα 20 από τα οποία θα ενοικιαστούν σε εμπορικές επιχειρήσεις, τα 12 σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ενώ χώροι θα παραχωρηθούν και σε τέσσερις ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Τι θα μπορεί να βρει κανείς εκεί; Είδη δώρων, χριστουγεννιάτικες κάρτες, παραδοσιακά γλυκίσματα, καθώς και φαγητό.

Επίσης μια πρωτοτυπία το γεγονός ότι η επιλογή των επιχειρήσεων θα γίνει με κλήρωση και δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλες οι επιχειρήσεις της πόλης που έχουν ΑΦΜ κι ασφαλιστική ενημερότητα.

Ο Δήμος διοργανώνει φέτος την Χριστουγεννιάτικη Αγορά, χωρίς την συμμετοχή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, θα εισπράξει για κάθε σταντ, τέλος 300 ευρώ, ενώ οι συμμετέχοντες θα πληρώσουν για τη ΔΕΗ ποσό 100 ευρώ. Οι ΜΚΟ θα κληθούν να πληρώσουν μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Η είσοδος στον χώρο θα είναι ελεύθερη για το κοινό και οι επισκέπτες θα μπορούν να φωτογραφηθούν, να γράψουν τις ευχές τους, να συμμετάσχουν σε διαδραστικά παιχνίδια και να απολαύσουν μουσική από χορωδίες και μουσικά σχήματα της πόλης.

Πηγή: thecitizen.gr

Σχετικά άρθρα