Ελεύθερος ο Στέφανος Χίος

Ο δικηγόρος του δημοσιογράφου κατέθεσε ένσταση

Ο δικηγόρος του δημοσιογράφου κατέθεσε ένσταση για αναρμοδιότητα του δικαστηρίου.

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο παραπέμφθηκε να δικαστεί σήμερα, Τετάρτη, ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση, μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο υπουργός Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό», τη Δευτέρα.

Ο δικηγόρος του δημοσιογράφου, Παύλος Σαράκης, κατέθεσε ένσταση για αναρμοδιότητα του δικαστηρίου στη συγκεκριμένη υπόθεση, ένσταση που έγινε δεκτή. Η υπόθεση παραπέμπεται να εξεταστεί εκ νέου στην εισαγγελία για τα περαιτέρω. Το ζεύγος Σπίρτζη δεν παρέστη στο δικαστήριο σήμερα, καθώς εκπροσωπήθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του.

«Το πολιτικό τοπίο είναι ένας δυναμίτης. Αν υπήρχε νόμος οι κύριοι Σπίρτζης, Παππάς, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο κ. Κρέτσος των τηλεοπτικών αδειών και όλοι οι υπόλοιποι οι οποίοι συναποφασίζουν για τα θέματα των δημοσιογράφων, του τύπου και του κόσμου, θα πρέπει να περάσουν από ειδικό δικαστήριο. Αυτό το οποίο γίνεται σήμερα εδώ είναι μαι δίωξη σε ένα νέο μοτίβο Ερντογάν στην Ελλάδα…Ξεκινάει ένας λογοκριτικός μηχανισμός, ο οποίος θα είναι απηνής».

Σχετικά άρθρα