Έλληνας φοιτητής Vs Ντάισελμπλουμ! (video)

Δείτε τι έγινε στην Ολλανδία

Αντιμέτωπος με ομάδα Ελλήνων φοιτητών βρέθηκε την Παρασκευή ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Ντελφτ, στην Ολλανδία.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο προκειμένου να δώσει μια διάλεξη, ωστόσο, όταν ένας από τους Έλληνες φοιτητές που συνάντησε άρχισε να του απευθύνει ερωτήσεις αναφορικά με την Ελλάδα και την διαχείριση της κρίσης, αφιέρωσε λίγα λεπτά από τον χρόνο του για να τον ακούσει, αλλά και να δώσει και εκείνος από την πλευρά του τις δικές του απαντήσεις.

«Συνεχίζετε να δίνετε δάνεια στην Ελλάδα για να πληρώσει άλλα δάνεια. Γνωρίζετε πολύ καλά την κατάσταση. Προωθείτε εδώ και πέντε χρόνια τη λιτότητα και εδώ στην Ολλανδία. Προτείνατε περικοπές έξι δισεκατομμυρίων την περασμένη χρονιά και αυτό σημαίνει ότι θα περικόψετε ποσά για την εκπαίδευση, την υγεία, για όλα. Και την ίδια στιγμή επιτρέπετε να συμβαίνει αυτό το πράγμα στον Τύπο, να λέγεται ότι κάθε Ολλανδός έχει δώσει 700 ευρώ απευθείας σε κάθε Έλληνα για τα πακέτα διάσωσης», αναφέρει ο φοιτητής, απευθυνόμενος στον κ. Ντάισελμπολουμ.

«Για τα προβλήματα της Ελλάδας δεν ευθύνονται οι Βρυξέλλες, έχει ευθύνη η κοινωνία και ελληνική η κυβέρνηση. Η Ευρώπη προσπαθεί να βοηθήσει», είπε ο πρόεδρος του Eurogroup, συμπληρώνοντας ότι χώρες όπως η Ιρλανδία ανακάμπτουν.

«Κατηγορείτε εμάς. Στην Ελλάδα υπήρχε πρόβλημα διαφθοράς πριν τη κρίση. Αν η νέα κυβέρνηση θέλει να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή θα τη στηρίξω», υπογράμμισε.

Φεύγοντας οι δύο άντρες έδωσαν τα χέρια, ενώ ο κ. Ντάισελμπλουμ μιμήθηκε, μάλιστα, την «παγωμένη» χειραψία που είχε κάνει με τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ, Γιάνη Βαρουφάκη!

Σχετικά άρθρα