Ελληνας καθηγητής μιλά για τον «εφιάλτη» του κορονοϊού

Πώς ζει την κατάσταση στη Νέα Υόρκη

Με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις ΗΠΑ να ανέρχονται στα 155.969 και τους θανάτους από κορονοϊό να φτάνουν ήδη τους 2.854 ο εφιάλτης για έναν μεγάλο αριθμό νεκρών στην Αμερική είναι πλέον πιο ορατός από ποτέ. Γι’ αυτό το λόγο μίλησε στο OPEN TV και τη Νίκη Λυμπεράκη ο καθηγητής Καρδιολογίας, Γιώργος Ντάγγας, ο οποίος ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη.

«Πρέπει να είμαστε συντονισμένοι και οργανωμένοι. Οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και το διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων έχουν κάνει τα πάντα για να μετατρέψουν χώρους διαφόρων χρήσεων, ακόμη και αμφιθέατρα διδασκαλίας σε χώρους που θα μπορεί να γίνει η θεραπεία για τον κορονοϊό είτε και σε ειδικές μονάδες, καμιά φορά τοποθετώντας και πόρτες, κάνοντας αρκετά μερεμέτια της τελευταίας στιγμής. Αυτή η προσπάθεια είναι συνεχής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάγγας, θέλοντας να εξηγήσει τα έργα που γίνονται στα νοσοκομεία των ΗΠΑ για να υπάρχει περισσότερος χώρος για να νοσηλεύονται οι ασθενείς.

«Μετακινούμε κάποιους ασθενείς και συνεχώς αυξάνονται οι χώροι που διατίθενται για τον κορονοϊό είτε ως θεραπευτική κλινική είτε ως μονάδες εντατικής θεραπείας», συνεχίζει ο καθηγητής, τονίζοντας ότι έξω από το νοσοκομείο, στο οποίο εργάζεται τοποθετούνται άσπρες σκηνές για να δημιουργηθούν έξτρα χώροι για τους ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Αναφερόμενος στην παραδοχή του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ότι ενδεχομένως να υπάρξουν εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί από τον κορονοϊό, ο κ. Ντάγγας σημειώνει: «Η πυκνότητα πληθυσμού στη Νέα Υόρκη είναι η μεγαλύτερη. Αυτό που θέλουμε είναι να βρεθεί μία πόλη ή μια πολιτεία που να είναι κλειστή και η οποία να ελεγχθεί στο 100% για να δούμε τι συμβαίνει πραγματικά με όλα αυτά τα κρούσματα τα άδηλα και πώς είναι δυνατόν αυτά να αξιοποιηθούν και να κατανοηθούν. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε ένα ευρύτερο κυνήγι κρουσμάτων αλλά αγνοούμε τον παρονομαστή του κλάσματος».

 

Σχετικά άρθρα