Έλληνας ο μεγαλύτερος θαυμαστής της Μέρκελ

Της ευχήθηκε «χρόνια πολλά» για τα γενέθλιά της

Ανοίγοντας χθες την εφημερίδα «Bild», η Άνγκελα Μέρκελ ξαφνιάστηκε ευχάριστα. Είχε ένα μήνυμα από τον Έλληνα θαυμαστή της, ο οποίος επέλεξε να της ευχηθεί για τα 65α γενέθλιά της μέσω της στήλης με τις αγγελίες.

Ο Έλληνας, που ευχήθηκε από καρδιάς στην Γερμανίδα καγκελάριο να είναι πάντα καλά, είναι μεγάλος φαν της. Πρόκειται για τον Αλέξη Βαΐου, ιδιοκτήτη εστιατορίου από το Bremerhaven. Στην ένατη σελίδα της εφημερίδας, το σύντομο μήνυμά του ξεκινά ως εξής:

«Αγαπητή καγκελάριε Μέρκελ..Χρόνια Πολλά. Ό,τι καλύτερο, με υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες. Χαιρετισμούς, ο Έλληνας Αλέξης Βαΐου από το Bremerhaven».

Ο Αλέξης Βαίου, με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά το γερμανικό περιοδικό «Stern», είναι ο ιδιοκτήτης της «Ολυμπιακής Φλόγας» , ενός ελληνικού εστιατορίου στο Bremerhaven.

Αυτές τις μέρες, ο Έλληνας θαυμαστής της Μέρκελ απολαμβάνει τον ελληνικό ήλιο. Σε δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό δηλώνει ότι ανέκαθεν θαύμαζε την Γερμανίδα καγκελάριο.

«Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος… Δεν θα έχουμε ποτέ ξανά μία τέτοια καγκελάριο, είμαι σίγουρος», επισημαίνει.

Παλαιότερα της έχει στείλει ανθοδέσμες για να της εκφράσει την εκτίμηση που τρέφει προς το πρόσωπό της.

Το 2015, μάλιστα, είχε προσκαλέσει την Μέρκελ σε γεύμα. Το κίνητρό του εκείνης της εποχής δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα: ήθελε να πει «ευχαριστώ» για τα όσα έκανε για τη Γερμανία…

«Αυτός ο Έλληνας είναι ο μεγαλύτερος θαυμαστής της Μέρκελ», είχε γράψει τότε η γερμανική εφημερίδα «Bild» .

Πριν από τέσσερα χρόνια, η Μέρκελ είχε βρεθεί στο στόχαστρο ομοϊδεατών της, αλλά και πολιτικών αντιπάλων για την πολιτική ανοικτών θυρών στο προσφυγικό. Τότε, ο Αλέξης Βαΐου είχε αναρτήσει ένα πλακάτ στο εστιατόριό του που βρίσκεται στην «Hafenstrabe», υπό τον τίτλο:

«Καλώς ήρθατε Άνγκελα Μέρκελ στο εστιατόριο “Ολυμπιακή Φωτιά”».

«Το τεράστιο πλακάτ, που έχει τοποθετηθεί έξω από το ελληνικό εστιατόριο του Αλέξη, του είχε κοστίσει χίλια ευρώ», γράφει η «Bild»

Μέχρι τώρα, η Άνγκελα Μέρκελ δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα. Ωστόσο, του έχει στείλει ένα αυτόγραφο… Ο ίδιος πάντως έχει διευκρινίσει ότι η πρόκληση προς το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ, τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU), είναι ανοιχτή.

«Εύχομαι να έρθει στο εστιατόριό μου», έχει δηλώσει. Κι όταν έρθει, θα της σερβίρω το αγαπημένο της πιάτο. Ψητή φέτα….

Σχετικά άρθρα