Έλληνας ο Παγκόσμιος πρωταθλητής χειροπάλης!

Ο Πατρινός με τα πιο δυνατά χέρια στον πλανήτη!

Με καταγωγή από το ιστορικό χωριό Σελιάνα Αχαΐας – Αρχαία Φελλόη, ο αήττητος χειροπαλαιστής Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, κέρδισε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης που έγινε πριν λίγες ώρες στην Μαλαισία!
Κατάφερε και ισοπέδωσε τους αντιπάλους του, για ακόμα μία φορά και έκανε ολόκληρο τον κόσμο να παραμιλάει.

Από μικρός είχε θέληση, μία δόση όμορφης τρέλας και την ανάλογη περιέργεια για την χειροπάλη, με αποτέλεσμα σήμερα να θεωρείται κορυφαίος.

Μπήκε στον χώρο του αθλητισμού σε ηλικία μόλις 8 ετών και στο άθλημα της ελληνορωμαϊκής πάλης στον Ατρόμητο Περιστερίου, έως το ενδέκατο έτος της ηλικίας του.

Στη συνέχεια στα δεκατρία του χρόνια, γράφεται στον αθλητικό σύλλογο του Θησέα Περιστερίου στο τμήμα της Άρσης Βαρών όπου περίμενε να κλείσει τα 14 (λόγω βαρέου αθλήματος) ώστε να συμμετάσχει σε αγώνες όπου εκεί είχε πολύ μεγάλες επιδόσεις.

Στα 15 τον πήρε η Εθνική ομάδα παίδων στην άρση βαρών, όπου εκεί το 1992 σπάει το πανελλήνιο ρεκόρ παίδων (το οποίο ακόμα και σήμερα δεν έχει καταρριφθεί).

Έκτοτε ακολούθησαν πολλά πανελλήνια κύπελλα, διεθνή τουρνουά, πρωτάθλημα Ν. Ελλάδος και πολλοί διασυλλογικοί αγώνες με την κορυφαία όλων, την διάκριση στο παγκόσμιο πρώταθλημα!

Πολλά συγχαρητήρια σε έναν μεγάλο πρωταθλητή!

Σχετικά άρθρα