Έλληνες στρατιωτικοί: Επίσκεψη – έκπληξη

Δόθηκε η έγκριση!

Οι Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν στις φυλακές της Αδριανούπολης. Για πρώτη φορά δεν θα συναντήσουν τους γονείς τους σε επισκεπτήριο…

Τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, θα επισκεφθεί ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ως επικεφαλής αντιπροσωπείας ευρωπαίων αξιωματούχων. Ο κύριος Κεφαλογιάννης, με την ιδιότητα του προέδρου της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, είχε καταθέσει επίσημο αίτημα απελευθέρωσης των στρατιωτικών τόσο κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα τον περασμένο Μάρτιο, όσο και τον Απρίλιο.

Μεθοδικά και κάτω από μυστικότητα, οι διαβουλεύσεις που γίνονταν όλο αυτό το διάστημα, απέφεραν καρπούς. Υπενθυμίζουμε ότι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με συντριπτική πλειοψηία 607 έναντι 7 τάχθηκε υπέρ της άμεσης απελευθέρωσης των Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές.

Η ημερομηνία επίσκεψης του κ. Κεφαλογιάννη στην Ανδριανούπολη δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί, κάτι που θα γίνει της επόμενες ημέρες, ωστόσο θα πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη έλληνα και ευρωπαίου αξιωματούχου που θα δει από κοντά τον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη, από την 1η Μαρτίου οπότε και συνελήφθησαν στον Έβρο.

Σχετικά άρθρα