Ελληνικό ναυάγιο στην Eurovision

Η Σουηδία μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού

Παρά την αξιοπρεπή εμφάνιση της Μαρίας-Ελενας Κυριάκου στον τελικό της Eurovision, η χώρα μας καταποντίστηκε στη βαθμολογία. Νικήτρια η Σουηδία.
Συγκέντρωσε μόλις 23 βαθμούς (10 από Αλβανία, 5 από Αρμενία και -μόνο- 8 από την Κύπρο) και βρέθηκε στη 19η θέση της τελικής κατάταξης.

Αυτή η θέση είναι η τρίτη χειρότερη που έχει καταλάβει η Ελλάδα σε τελικό Eurovision. Οι δύο χειρότερες ήταν η 20ή το 1998 στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας (είχαμε πάει με το τραγούδι «Μια κρυφή ευαισθησία» των Διονυσίας Καραόκη και του συγκροτήματος Θάλασσα) και η επίσης 20ή το 2014 (πέρυσι δηλαδή) στην Κοπεγχάγη της Δανίας (είχαμε συμμετάσχει με το τραγούδι «Rise up» των Freaky Fortune & Risky Kidd).

Η Σουηδία και ο Μανς Ζέλμερλόου με το τραγούδι Heroes αναδείχθηκαν νικητές του 60ού διαγωνισμού της Eurovision.

Ο Μας Ζέλμερλοου και η ομάδα του παρουσίασαν ένα εξαιρετικό βίντεο με εφέ που εντυπωσίασαν το κοινό της Eurovision.

Η πρώτη πεντάδα:

1. Σουηδία – 365
2. Ρωσία -303
3. Ιταλία – 292
4. Βέλγιο
5. Αυστραλία

πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

6 Σχόλια

  1. Συνχαριτηρια στην πουτανα την κυπρο μονο 8 σε ελλαδα αλλα οι ελληνες ειναι μαλακες σαν λαος βγαλαν κυπρια στο voice of greece kai eurovision

        1. ute na grapseis den ksereis. Amorfoti anistoriti! Turkogenima ise esi anistoriti apo to 1453 emena i turkoi to 1974 irthan meta apo DIKI sas prodosia anikse kanena vivlio.700 xronia se gamane oi turkoi ke esi to apolavmanis ke kanis ke diakopes sti kwnstantinoupoli. Giauto s ksanalew poutana eisai esi pu vlepis eurovision anti na aniksis kanena vivlio ante ipno twra provato

  2. ΠΛΗΡΩΝΕ ΜΑΛΑΚΑ ΛΑΕ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΝΥΓΗΡΙΑ ΤΑ ΞΕΚΩΛΑ. ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΕΣ ΘΕΕ ΜΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΜΑΛΑΚΕΣ

Comments are closed.