Εμβολιάστηκαν κατά της COVID 3.001 πολίτες

Συνεχίζεται η διαδικασία- Η ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας

Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά, χωρίς καμία διακοπή, στα έννέα Νοσοκομεία της χώρας”, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μέχρι σήμερα στις 12:00, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 3.001 εμβολιασμοί. Την Πρωτοχρονιά, έγιναν 264 και από το πρωί του Σαββάτου μέχρι τώρα, έχουν γίνει 344 εμβολιασμοί.

Όλα τα νοσοκομεία της χώρας μας έχουν προετοιμαστεί και ο μαζικός εμβολιασμός των υγειονομικών θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 4/1 έως 20/1 σε τρεις φάσεις, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 4/1/2020 θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός περισσότερων από 5.000 υγειονομικών σε επιπλέον 42 Νοσοκομεία. Ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται σταδιακά και βάσει σχεδίου.

Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

“Ως εκ τούτου, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Θεμιστοκλέους.

Σχετικά άρθρα