Εμβόλιο: Aνοίγουν πάνω από 400.000 ραντεβού

Τι είπε ο υπουργός Υγείας για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς σε κατάκοιτους πολίτες

Περισσότερα από 400.000 ραντεβού που αφορούν τα εμβόλια της Pfizer, της Johnson & Johnson και της Moderna, ανοίγουν από την Τετάρτη 9 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας ότι τα ραντεβού αυτά αφορούν τόσο την ηπειρωτική, όσο και τη νησιωτική Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για:

240.000 ραντεβού με το εμβόλιο της Pfizer
96.300 ραντεβού με το εμβόλιο Johnson & Johnson
84.000 ραντεβού με το εμβόλιο Moderna
Ο κ. Κικίλιας υπενθύμισε κατά την ομιλία του πως από την Πέμπτη 10 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 25 – 29 χρόνων για τα τρία παραπάνω εμβόλια.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι τίθεται εντός των ημερών σε εφαρμογή το σχέδιο για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό. Ειδικότερα, όπως είπε, στο τέλος Ιουνίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των κατάκοιτων πολιτών, ο οποίος θα γίνει με τη συμμετοχή ιδιωτών γιατρών. Διευκρίνισε ότι ο εμβολιασμός θα γίνει με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Ως προς την πορεία των εμβολιασμών, ανέφερε ότι αναμένεται να ξεπεράσουμε, σήμερα, για ακόμα μία φορά, τους 100.000 εμβολιασμούς. Είπε επίσης ότι το 23,7% των Ελλήνων έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Σχετικά άρθρα