Ένα «e» τον έστειλε στη Γερμανία αντί για τη Ρώμη

Πληκτρολόγησε λάθος το όνομα του προορισμού του στο GPS και χάθηκε

Ένας 86χρονος από το Newcastle είχε όνειρο ζωής να πάει οδικώς στη Ρώμη να προσκυνήσει στο Βατικανό και να πάρει τη ευλογία του Πάπα.Μπήκε λοιπόν στο αυτοκίνητό του και ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι που δεν ήταν και τόσο μακρύ αφού αντί για τη Ρώμη βρέθηκε κάπου έξω από το Αμβούργο της Γερμανίας. Περίπου 1.600 km από τον επιθυμητό προορισμό του.

Πώς τα κατάφερε;

Aντί να πληκτρολογήσει Rome στο GPS πληκτρολόγησε ένα γράμμα λιγότερο με αποτέλεσμα το GPS να τον οδηγήσει στην πόλη Rom της βόρειας Γερμανίας.

Όταν η φωνή από το GPS τον πληροφόρησε πως «είχε φτάσει στον προορισμό του», αυτός αναζητούσε μάταια γνώριμες εικόνες από την ιταλική πρωτεύουσα.

Ταραγμένος, όταν συνειδητοποίησε το λάθος του, κατέβηκε από το αυτοκίνητο ξεχνώντας να «δέσει» το χειρόφρενο, με αποτέλεσμα αυτό να τσουλήσει και να πέσει πάνω σε μια πινακίδα που έγραφε το όνομα της γερμανικής πόλης.

Η όλη περιπέτεια του 86χρονου αποκαλύφθηκε όταν στο σημείο έφτασε η Γερμανική Αστυνομία, όμως δεν μάθαμε ποτέ αν συνέχισε το δρόμο του για την Αιώνια Πόλη, ή αποφάσισε για μεγαλύτερη σιγουριά να ταξιδέψει με κάποιο μέσο δημόσιας μεταφοράς.

Σχετικά άρθρα