Ένας Έλληνας μεταξύ των θυμάτων του Μονάχου!

Επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για έναν 18χρονο μουσουλμάνο από την Θράκη

Οι σχετικές πληροφορίες, για το θύμα ελληνικής καταγωγής, είχαν διαρρεύσει από νωρίς το μεσημέρι, ωστόσο επίσημη επιβεβαίωσε υπήρξε λίγο μετά τις 2 μ.μ. ώρα Ελλάδας, από το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο, όμως, δεν διευκρινίζεται ούτε το φύλο, ούτε η ηλικία.

Mεταξύ των δέκα νεκρών, μάλιστα, από τη χθεσινή επίθεση στο Μόναχο, βρίσκονται και τρεις Τούρκοι, όπως δήλωσε ο υπουργός των Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα, δε, με όσα αποκάλυψε η αστυνομία στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου, ανάμεσα στα θύματα του μακελάρη είναι και τρεις γυναίκες. Επίσης, με εξαίρεση μια γυναίκα που είναι 45 ετών, όλα τα υπόλοιπα θύματα είναι το πολύ έως 20 ετών. Τα νέα στοιχεία αναφέρουν πως οι τραυματίες είναι 27, δέκα εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με τις αναφορές, ο δράστης βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ. Από την έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν βιβλία που έχουν να κάνουν με μαζικές επιθέσεις δολοφονίας σαν αυτήν που διέπραξε.

Το φονικό όπλο που χρησιμοποίησε ήταν ένα πιστόλι τύπου «Γκλοκ», με το οποίο, όπως όλα δείχνουν, αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, αφού δεν βρέθηκαν στο σώμα του άλλα τραύματα, παρά το γεγονός ότι είχε δεχτεί πυρά αστυνομικών. Από τη νεκροψία υπάρχει μόνο ένα τραύμα από χέρι στο κεφάλι, ήταν αριστερόχειρας και ήταν αυτοκτονία. Από την έρευνα, επίσης, προέκυψε πως δεν έχει καμία σχέση με πολιτικές οργανώσεις, πολύ, δε, περισσότερο με τον ISIS.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Βαυαρίας δήλωσε ότι ο δράστης είχε γεννηθεί και είχε μεγαλώσει στο Μόναχο και ήταν μαθητής. Παράλληλα, δήλωσε πως ο δράστης είχε «ψυχιατρικό παρελθόν» και είχε δεχτεί και ιατρική βοήθεια για να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Ο ίδιος σημείωσε ότι τα θύματα δεν ήταν τουρίστες, ενώ είπε ότι η βασική τους έδρα ήταν το Μόναχο. Ωστόσο, είπε ότι η νεκροψία θα δείξει τις εθνικότητες.

Σχετικά άρθρα