Ένας «επικίνδυνος» αστεροειδής πλησιάζει τη Γη!

Συναγερμός στη NASA για τον δυνητικό κίνδυνο

Η NASA επιβεβαίωσε ότι ένας αστεροειδής που είναι μεγαλύτερoς από το ψηλότερο κτήριο της Γης, ταξιδεύει προς τον πλανήτη μας με ταχύτητα σχεδόν 34.000 μιλίων την ώρα (σχεδόν 54.717 χιλιόμετρα την ώρα).

Το Κέντρο Μελετών Γεωπλήσιων Αντικειμένων (CNEOS) της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυπηγικής και Διαστήματος των Ηνωμένων Πολιτειών (NASA) έχει διαπιστώσει ότι η τροχιά του «δυνητικά καταστροφικού» αστεροειδής με αριθμό 163373 και ονομασία 2002 PZ39, θα μπορούσε κάποια στιγμή να διασταυρωθεί με την τροχιά του πλανήτη μας.

«Οι δυνητικά επικίνδυνοι αστεροειδείς (PHAs) επί του παρόντος καθορίζονται με βάση παραμέτρους που υπολογίζουν κατά πόσο είναι σε θέση να κάνουν απειλητικά κοντινές προσεγγίσεις στη Γη» ανακοίνωσε η NASA.

Ο κολοσσιαίος διαστημικός βράχος, που αναμένεται να περάσει σε απόσταση περίπου 3,6 εκατομμυρίων μιλίων από τον πλανήτη μας το Σάββατο στις 15 Φεβρουαρίου του 2020 στις 13:30, έχει διάμετρο σχεδόν ενός χιλιομέτρου (3250 πόδια).

Με τέτοιο μέγεθος, στην περίπτωση μίας σύγκρουσης με τη Γη, θα μπορούσε «να προκαλέσει πυρηνικό χειμώνα και γεγονότα μαζικού αφανισμού».

Πηγή: newsbomb.gr

Σχετικά άρθρα