Ένορκος σε δικαστήριο ο Ομπάμα

“Πονοκέφαλος” στις δυνάμεις ασφαλείας εξαιτίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ

Ο Μπαράκ Ομπάμα κλήθηκε στο δικαστήριο του Σικάγο ως ιδιοκτήτης περιουσίας στην περιοχή Κένγουντ, καθώς διαθέτει εκεί ένα σπίτι.

Ως ένορκος σε δικαστήριο θα εμφανιστεί μέσα στον Νοέμβριο ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, προκαλώντας «πυρετό» στις δυνάμεις ασφαλείας για τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να ληφθούν.

Ο Μπαράκ Ομπάμα κλήθηκε στο σώμα των ενόρκων σε δικαστήριο στο Σικάγοκαι όπως διέρρευσε, αποδέχθηκε την πρόσκληση. Ο επικεφαλής του δικαστικού σώματος στο Σικάγο Τιμ Έβανς, επιβεβαίωσε την πρόθεση του πρώην προέδρου να παραβρεθεί και «να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως πολίτης και μέλος της κοινότητας».

Ο κ. Έβανς απέφυγε να αποκαλύψει συγκεκριμένη υπόθεση και ημερομηνία, αλλά επεσήμανε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Εκείνο της ασφάλειας του πρώην προέδρου. Ο Μπαράκ Ομπάμα θα πρέπει να προφυλαχθεί ως πρώην πρόεδρος, κάτι που συνεπάγεται δρακόντεια μέτρα και κινητοποίηση μεγάλου εύρους.

Ο Ομπάμα κλήθηκε στο δικαστήριο του Σικάγο ως ιδιοκτήτης περιουσίας στην περιοχή Κένγουντ, καθώς διαθέτει εκεί ένα σπίτι. Είχε κληθεί ξανά το 2010, αλλά δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθεί, καθώς το διάστημα εκείνο ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πηγή: newpost

Σχετικά άρθρα