Ένταση και επεισόδια στην Creta Farms

Διεκόπη η Γενική Συνέλευση

Ένταση και «ξύλο» στη συνέλευση της Creta Farms οδήγησε στην διακοπή της με αντεγκλήσεις μεταξύ των μετόχων της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται μόλις λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η διορία για ενδιαφερόμενους επενδυτές να υποβάλλουν μη δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση της Creta Farms και μια ημέρα πριν η πλευρά του μεγαλομετόχου Κωνσταντίνου Δομαζάκη καταγγείλει «μαφιόζικες μεθοδεύσεις» στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση της εταιρίας την περασμένη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου.

Με ανακοίνωσή της η εταιρία αναφέρει πως προκλήθηκαν επεισόδια ανάμεσα στους παρευρισκόμενους μετόχους, με αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατη η συνέχιση της συνέλευσης της Creta Farms. Ωστόσο, οι δύο αντιτιθέμενες πλευρές κατηγορούν η μία την άλλη για την ένταση, αλλά και τις χειροδικίες που έλαβαν χώρα στα κεντρικά της Creta Farms. Στην ανακοίνωση αυτή γίνεται λόγος για επανάληψη της Γενικής Συνέλευσης την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου.

Αγωνιούν οι εργαζόμενοι στην Creta Farms

Η αντιπαράθεση μεταξύ των μεγαλομετόχων της Creta Farms τον τελευταίο χρόνο έχει δημιουργήσει σοβαρούς τριγμούς στην εταιρία, με τα έτοιμα αποθέματα να μειώνονται δραματικά και να αναζητείται μια λύση που θα θα καταλήξει σε «βατερλώ» και απώλεια θέσεων εργασίας.

Σειρά επαφών με θεσμικούς φορείς πραγματοποίησαν στα τέλη Αυγούστου οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας, Creta Farms αποτελούμενοι από τον πρόεδρο του σωματείου, Δημήτρη Δουλγεράκη και τους εργαζόμενους. Μ. Καραβάνο και Βασίλη Βουμβουράκη. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν παρουσία και του νομικού εκπροσώπου των εργαζομένων, Αθανάσιου Μαντά.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της Creta Farms

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Γ.Σ. της εταιρίας Creta Farm A.E. την 26η Σεπτεμβρίου 2019, σε συνέχεια της διακοπείσας για την ως άνω ημέρα συνεδρίασης της 23ης Σεπτεμβρίου 2019, στην έδρα της εταιρείας στο 15ο χιλιόμετρο Ε.Ο. Ρεθύμνου– Ηρακλείου, περιοχή Πρίνου, θέση Λατζιμάς, Δήμου Ρεθύμνης, Π.Ε. Ρεθύμνης, έλαβε το λόγο ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Εμμανουήλ Δομαζάκις, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα αναγνώσει επιστολή του Προέδρου της Γ.Σ. κ. Πλάτωνος Νιάδη, ο οποίος είχε ανυπέρβλητο προσωρινό κώλυμα να παραστεί στη γενική συνέλευση. Λόγω επεισοδίων που προκλήθηκαν από παρευρισκομένους μετόχους, κατέστη αδύνατη η συνέχιση της Γ.Σ., η συνεδρίαση της οποίας οποία διεκόπη εκ νέου με απόφαση του Προέδρου της Γ.Σ. και του προέδρου του Δ.Σ. για τις 3 Οκτωβρίου 2019 ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.00 στον ίδιο ως άνω χώρο.

Σχετικά άρθρα